A bicskei befogadó állomáson 2015.08.24-én az aktuális létszámadatok szerint 877 kérelmező tartózkodik, de számuk folyamatosan változik - tudta meg a Bicskei Szó a Bevándorlási  és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Igazgatóságától.

Ez még mindig sok a befogadóképességhez viszonyítva, de az intézmény kollektívája, a táborlakók és a befogadó város számára sokkal jobb a korábbi adatokhoz képest, amikor a kétezres csúcsot közelítette a bázis létszáma.      

A bicskei menedéket nyújtó  intézményben 135 nő él és a családjukkal itt tartózkodó 14 év alatti gyermekek száma 96 fő.

Az intézményben nem tartózkodik kísérő nélküli kiskorú ugyanis a kísérő nélküli kiskorúak gyermekvédelmi intézményben kerülnek elhelyezésre.

Kérdésemet  azzal is kiegészítettem, hogy a hazai menekülttáborokban összesen mennyi ellátott él. 

A következő választ kaptam: 

Jelenleg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz tartozó befogadó állomásokon 2604 fő tartozik, de számuk folyamatosan változik - zárta közleményét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása