Pálffy Károly polgármestersége, Bálint Istvánné alpolgármestersége, Tessely Zoltán országgyűlési képviselősége idején veszítettük el végleg, ami sosem volt a településé, de napjainkig mégis úgy érezhettük.

A Pálffy Károly vezette testület többsége eltörölte a céges telkek adóját, ezzel az Erőmű-tó és környékének új tulajdonosa hogy-hogy nem csupa véletlenségből évi több tízmillió bicskei adóforint megfizetésétől menekült meg a 300 hektáros birtok új gazdájaként, aki amúgy egyébként és mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök barátja. 

Korábban, még a Budapest Gate idején 400 millió forint ellenében tette Bicske városa egy tollvonással belterületté a területet. Ezért az akkori cég a fenti összeg megfizetését vállalta, a felénél többet valóban meg is fizettek belőle Bicskének a golffalu egykori tervezői. Így lett belterület. Bicske város legnagyobb civil szervezetében - Barátság Horgászegyesület - ténykedők munkájának köszönhetően pedig egy szép "tavunk" is kialakulhatott.  

Pálffy azzal igyekezett megmagyarázni a céges telekadó hirtelen jött eltörlését abban a városban, ahol az építményadókat is megduplázták minden polgárnak, hogy ez a telekadó törlés minden cégre vonatkozik, vállalkozásbarát lépés és munkahelyet teremt.... Mindeközben egy bicskei telephelyű cég éppen a magas iparűzési adó miatt távozik napjainkban Bicskéről egy olyan Fejér megyei járási székhelyre, ahol a választott elöljárók tisztességesebb viszonyokat teremtettek az ott élők számára.

A képen látható kapu mellesleg az önkormányzat területén épült meg a Budapest Gate idején, nem a telekhatáron, szándékosan.
Vagyis az új kapuval bicskei önkormányzati területrészek is el lettek zárva, sőt, út is megszakadt miatta.
És erről pontosan tudnak a nagyvonalú vezetők.
Nem a saját területét kerítette,  hanem annál többet.

 

ia

 

gatekapu.jpg    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de a fenti névsor jelentős része ma ugyanugy ott ül döntést hoz vidáman mosolyogva...a golf pálya ellen remegve tiltakozók most meg sem mukkannak..végül is kedves bicske ezért jó a mostani bebetonzott rendszer...és még sokáig vikort karcsit meg a többieket hajrá.....a lőrinc elvtársak meg cselédként fognak itt mindenkit nézni..köszönjük tisztelt szavazóbázis..
süti beállítások módosítása