Egy 57 éves férfi egy Renault típusú személygépkocsival közlekedett 2015. augusztus 27-én délután Bicskén. A rendelkezésre álló adatok szerint a Batthyány utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és nekiütközött egy Kisfaludy utcában közlekedő kerékpárosnak. A biciklis az ütközés következtében a földre esett és könnyű sérülést szenvedett. A kiérkező rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott - olvasható az FM RFK Sajtószolgálatának közleményében.     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olvasónk levélben juttatta el véleményét: A Renault vezetőjét nem menti fel az ittas vezetés alól, de a Batthyány utca és a Kisfaludy utca esetében a Kisfaludy utca a védett útvonal, ha ott ment az autó, akkor nem volt előtte "Elsőbbségadás kötelező" tábla, csak az utca két végén.

A blog megjegyzi, hogy a mi olvasatunk szerint a jármű a Batthyány utcából érkezett, hiszen a rendőrségi közlemény így fogalmaz: "A rendelkezésre álló adatok szerint a Batthyány utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és nekiütközött egy kerékpárosnak."
A bicske.blog.hu szerint ebben a kereszteződésben csak egy elsőbbségadást előíró tábla van, a Batthyányban, az autó csakis onnan jöhetett.

Olvasónk így folytatja:

Ezzel szemben a Prohászkán kint van a 3,5 tonnás korlátozás, de a kamionok, betonszállítók, és a szemetes autók is gyakori vendégei az utcának (a szemetes autó nem a szemétszállítás napjára értendő).
Valami nem kerek. Szerintem, ha a Kisfaludyn ment az autós neki nem lehetett táblája, mert az a főút. Jobbulást a bringásnak. Az ittas vezető meg gondolkodjon el hogy megérte -e
Igen, hagyott kívánnivalót az eredeti közlemény. De mivel a Batthyány úti kereszteződés a baleset a helyszíne, ott csakis 1 db elsőbbségadást megkövetelő tábla áll, amit a járművezető a rendőrség közleményben leírtak szerint megsértett. Ha megsértette, csakis a Batthyány utcából jöhetett. Maga az ütközés nyilván a Kisfaludyban történt. Igen, jobbulást a bringásnak és jó, hogy nem lett nagyobb baj.
süti beállítások módosítása