Kezdem természetesnek venni, hogy nincs olyan sztori, aminek ne lenne bicskei szála. Lakatos Józseffel, Iborfia község Iborfián élő független polgármesterével 1983-as bicskei leszereléséről is beszélgettünk. Családnevem hallatán máris fölidézte a Göcsejben, Zala megyében fekvő falu vezetője a bicskei laktanya kertészének nevét. Aztán más családnév is jött, hiszen az Ónagyállomás épületének Utasellátójában, Restijében dolgozó felszolgálóra is emlékezett. Jómagam én krumpliszirmot kaptam ott apukámtól a jaffám mellé 1980 táján. Akkor még nem neveztük csipsznek. Ezentúl a Kék Csillag nevű meghatározó vendéglátóipari egység neve idéződött fel a Göcsejben. 

Azonban a legdurvább adat mégis az, hogy a 12 lakosú magyar faluból 1 ember Angliában dolgozik, mert ott talált olyan munkát, amit tisztességesen megfizetnek. Ez a 12-ből 1 arány jól kifejezi a magyarok migrációjának országos arányát is.

Lehet, hogy a kivándorlásról is kellene egy marha jót "konzultálni"....

Részletek.... 

 

         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása