Este tíz óra tájban hagytam el a Nagyállomást, ahová ma csak késő este értem ki. A kisoroltatott szerelvényen már nincs menekült. Az egyik rész kitört és Tatabánya felé gyalogolnak, másik részük több osztagban a Bicskei Befogadó Állomás lakója lett.   

Az első vágányra tehervonatot húztak, hogy eltakarja a kamerák és az emberi szemek elől a menekültek szerelvényét.

A másik oldalon szintén tehervagon képezett paravánt.

Erre egy vitatható magyarázat szerint azért volt szükség, mert a médiajelenlét erősen hergelte a tömeget és feszültebbé tette a helyzetet. (A mundér becsületét védve tesszük hozzá, hogy a média segített abban is, hogy az adományok megérkezzenek a helyszínekre, a bicskei tranzitzónába is, ami nem lett tranzitzóna. Azt viszont el kell ismerni, hogy jómagam korábban gyanútlanul mit sem sejtve várakoztam a Migration Aid rendelője előtt , a Keletiben és azt figyeltem, milyen sok a kamera. Úgy láttam a tüntetők kartonlapokat kereső igyekezetében is, hogy a médiajelenlét feltétlenül ösztönzi a demonstrációjukat, mert kiáltásuk úgy messzebbre hallatszik....)   

A mindössze ötven körüli pakisztáni férfi halála tüdőembólia miatt következett be, a bicskei mentősök mindent megtettek érte, de már nem tudtak lelket lehelni az elhunytba az újraélesztéssel.      

 

A szerelvény és vécéi nem embernek való látványt nyújtanak. A GESZ munkatárai késő este is szemetet szedtek a területen, és arról tárgyalnak a MÁV-val, hogy a sínek közé került ürülék fertőtlenítve legyen.

Pálffy Károly polgármester a helyszínen lapunknak elmondta, hogy számára sikeres lezárása az ügynek, hogy Bicske városát közös munkával, szakmai összefogással sikerült megvédeni a negatívabb kimeneteltől. Pálffy Károly köszönetet mond a Bicskei Rendőrkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek, az OMSZ-nak, a Bicskei Befogadó Állomásnak, a MÁV dolgozóinak, menekülteket segítő emberséget gyakorló bicskei lakosoknak, a bicskei és Fejér megyei Vöröskeresztnek és mindenki másnak, aki a maga területén az ügy részleteinek kezelésén és megoldásán dolgozott.  

 

ia  

       

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása