Bicskén kitörtek a rendőrök gyűrűjéből a menekültek és sajtótájékoztatót tartottak - Videó

 

Az újságírók tudtak beszélni azokkal a menekültekkel, akik a bicskei vasútállomáson a rendőrök gyűrűjéből kitörve megpróbáltak elszaladni, de elkapták őket.

HIRDETÉS

Többször elismétlik, hogy "Germany, Germany", azaz Németországba akarnak menni. Tudósítónknak később egy tolmács lefordította, hogy mit mondtak arabul: régóta nem fürödtek, nem aludtak, nem érzik jól magukat, nagyon szeretnének továbbmenni Németország felé.

Azóta két menekült önként szállt be egy rendőrbuszba azután, hogy tegnap óta társaikkal együtt tiltakoztak a bicskei vasútállomáson veszteglő vonaton, illetve annak környékén.
15:20 Egy tehervonat állt be a bicskei vasútállomás első vágányára, tudósítónk egy rendőrtől azt hallotta, hogy a szerelvény "takarófunkciót" lát el a vasútállomáson. Az újságírók most nem látják jól, hogy mi történik a tegnap óta ott veszteglő, tiltakozó menekültekkel teli személyszállító vonatnál. Tudósítónk a vagonok közti réseken át annyit lát, hogy a rendőrök közelebb húzódnak a vonathoz.
15:25 A menekültek táskákkal, csomagokkal elindultak a vonat első kocsija felé, tudtuk meg Bicskén tartózkodó kollégánktól. Mielőtt a mozgolódás elkezdődött volna, a menekültek azt kiabálták, hogy S. O. S. De mivel a menekültekkel teli vonat elé tehervagonokat toltak be, így az újságírók nem látják, hogy mi történik.
15:30 Rohamsisak van azokon a rendőrökön, akik minden valószínűség szerint fel akarnak szállni a menekültekkel teli vonatra, amely tegnap óta a bicskei vasútállomáson vesztegel. Erősítés is érkezett, kollégánk ötven rendőrt látott az állomás felé nyomulni.
15:35 Nem sokat lehet látni a vasútállomáson, mert tehervagonokkal takarták el a menekültekkel teli vonatot az állomáson, de azt hallani, hogy nagy a hangzavar a vonatnál. A menekültek angolul szidják a rendőröket. Tudósítónk megpróbálta az aluljáró felől megközelíteni a vonatot, de a rendőrök válogatott káromkodások közepette ráncigálták, lökdösték, hiába mondta, hogy újságíró. Végül elfutott az aluljáróból.
Száz rendőr ment le az aluljáróba a bicskei vasútállomáson, tudtuk meg a helyszínen tartózkodó kollégánktól.
Jár a motorja annak a busznak, amire a menekülteknek kellene felszállnia Bicskén - közölte tudósítónk. A menekültekkel teli vonat felé rendőrök kezdtek el nyomulni pár perccel ezelőtt.
Origo 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása