A napokban egyébként az autópályára számos bicskei család is vitt adományokat. Van köztük bolttulajdonos, nagycsaládos gyermekorvos, utóbbi például kisebb gulyáságyúnyi, meleg  krumplilevessel érkezett a gyerekek jóléte érdekében.  

hasene.jpg      

    

A TESCO parkolóban a Hasene nevű bécsi szervezet adományosztása zajlik ezekben a percekben.  

Nyolc autóval érkeztek Bicskére Bécsből. Mindannyian törökök és a Hasene jelentése alapján Istennek tetsző jó cselekedetet  hajtanak végre. Mint a szervezőik a Bicskei Szónak a helyszínen elmondták, együtt éreznek a nehéz élethelyzetbe került menekültekkel, ez terület nincs messze Bécstől, ezért kerekedtek fel munkaszüneti napon.

Szinte mindannyian fiatalok.

Banánt, vizet, higiéniához szükséges jó minőségű fogyasztási cikkeket vásároltak nagy mennyiségben. Azért nem tudták bevinni a táborba, mert adománnyal sem lehet bemenni a biztonságilag különleges objektum védelme miatt. 

A táborból sokan kijöttek és banános ládákba pakolva szállították családjuknak a földi javakat.A terület szemetes maradt. Legjobb lett volna talán rögtön konténert készíteni az osztás mellé - mondta egy bicskei szemlélő. Legjobb tudomásunk szerint a tábor 22 közfoglalkoztatott munkása fog rendet tenni menekültek bevonásával hétfőn.  

18 óra után a terepről a hulladék java része eltűnt, mert érkezett egy teherautó, amire feldobálták a szemetet. Egy kombi hátuljában elférne, ami maradt. Hétfőn biztos eltakarítják.   

A Kossuth utca nemzetközi forgalma megerősödött. Sokan vasúton igyekeznek az osztrák határ, az álomhatár felé.  Mások azonnal a pályára kapaszkodnak a Csabdi felőli oldalon és indulnak ők is. Nemrégiben még adó-százmilliókból azzal riogatott a kormánykampány, hogy elveszik a munkánkat.  

 

 ia

 

hasene4.jpg

 

hasene3.jpg

 

 

 

hasene2.jpg 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása