A legtöbb menedékérő eltűnt, továbbálltak célországaik felé. Kevesen jönnek Magyarországra, átutazók,  akinek félúton még a mi egyre jobban teljesítő hazánk  is elfogadható lenne, a tapasztalatok szerint néhány hét itt töltése után már meggondolta magát.

Ma már a Keleti pályaudvaros effektus és az M1-es menet  után szinte senkinek nem fordul meg a fejében itt maradni.  

Nincs eléggé kihangsúlyozva az sem, hogy a menedékkérő benyújtja kérvényét hazánkban, akkor ő jogilag végleg  idekötődik. Egy menekülttáborban - a bicskeiben is -,  csakis akkor tartózkodhatnak, ha kérelmet nyújtottak be.

Elterjedt, hogy ezek az emberek nem tudják magukat igazolni, mert eldobálták az okmányaikat. Dehogy dobálták el. Főleg nem a szír, iraki és afgán tömegek, akik a balkáni szárazföldi útvonalon érkeznek hozzánk valóban háborúk sújtotta országokból. Magyarországon azért sem nyújtanak be kérelmet, mert akkor okmányaikat bevonják és nekik ebben az esetben esélyük sincs arra, hogy valódi célországaik felé folytassák vándorútjukat.    

Szokták kérdezni, miért nem maradnak az arab országokban. Minden bizonnyal azért nem, mert például egy-egy német tartomány önmagában ötször erősebb gazdaságilag, mint ezek az államok. Úgynevezett párhuzamos társadalmak alakultak ki a világ nagyvárosaiban, ahol egymás mellett élnek különböző koloniák külön területeken.

Magyarországon 145 ezer menedékkérő közül 300 elismert menekült körül megy a világra szóló paláver.  

 

Részletek....  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása