Érdeklődésemre a Menekültügyi és Migrációs Hivatal válaszadása szerint jelenleg (2015.09.11) a bicskei befogadó állomáson 393 fő tartózkodik, de számuk folyamatosan változik.

11 ezer 500 bicskeivel számolva durván minden harminc emberre jut egy menekült. Korábban ez a szám a 6/1 arányt is elérte már. Mint azt korábban is idéztük már a magyar menekültügy történetéből írott szakdolgozatból, a befogadó városok lakóinak biztonságérzete annál jobb, minél több a városban a közelről vagy távolról ismert arc. Ez a kisvárosokra különösen igaz. Létezik egy optimális érték a nem ismert, nem szervesen odakötődő emberekkel kapcsolatban, aminek túllépése kimozdítja az ott élőket a komfortérzetükből. Különösen akkor, ha a központi propaganda nem helyezi előtérbe az empátiát, a segíteni akarást, csak az egyébként feltétlenül szükséges biztonsági intézkedésekre hívja fel a figyelmet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása