A Könyvtárban megszületett ötlet lényege, hogy a Bicskei Kincsek című kiállítás alapja a bicskeiek megmozdítása. Hogy a Bicskén élők minél több dokumentumot, fényképet, iratot, régi ruhát, régi tárgyat bevigyenek, amit aztán együtt tekinthet meg a nagyérdemű - a Gyermekkönyvtár közönségével együtt.

Az első percben megjelent nálam a híre, de most, hogy órásmester barátomtól hallom, hogy ódon órásszerszámot vitt be, régi fényképeket és dokumentumokat, és még zsebórákat is hozzátesz Bajmóczy Tibor, azt hiszem, elindult valami.

Félreértés ne essék, nemcsak vállalkozók, iparosok rendezvénye, hanem magánembereké is. Egy bicskei asszony a nagymamája ünneplő ruháját fogja bevinni, hogy az utódok is láthassák.

Egy másik olvasó családfát visz be és egy képet akkor még fiatal nagyapjáról, amint a Bem utcai kastélykapu előtt lovon ül. Sok legényt fényképeztek aznap azon a lovon, azon a nyeregben.           

Érkezett egy önálló kiállításra is elegendő szép anyag egy kádármestertől is. Egy élet munkájáról.

Mindez azért is jó ötlet, mert minden dokumentumot digitalizál a Könyvtár saját helyismereti gyűjteményük gazdagítása érdekében, ami nagy szívesség az utókornak. Az eredetit természetesen visszaadják gazdáiknak.

Azt hiszem, ez az a tárlat, amiről elkészülte előtt is elmondható:  minden gondolkodó bicskeinek látnia kell, s közülük minden bicskei legyen szíves megtenni, hogy végiggondolja: mivel tudna gazdagítani féltve őrzött kincsei közül.

 

ia       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása