Tény: a nyolcadik óvónő mond fel bicskei munkahelyének 2012. tavasza óta.

Majdnem mindegyik óvodapedagógus a környékbeli települések valamelyikére távozott, hogy munkáját végezhesse.  Mint az a lokálpatrióta Bicskei Szó korábbi híradásában szerepel: csak olyan óvónők  mentek el Bicskéről, akik elismertek voltak és közszeretetnek örvendtek. A felmondók majdnem kivétel nélkül bicskeiek és inkább átjárnak a környékbeli településekre...  Ez azért sokat elárul... A legtöbben évtizedek óta munkálkodtak itt, több - több évtizede itt dolgozónak a legelső munkahelye volt.   

Ez nagy veszteség. Márpedig értékeinkre vigyázni kell. A család is fontos, a gyerekek pedig a legnagyobb kincsek. Biztosak vagyunk benne, hogy nem a mindennapi munkát végző óvónők a felelősek a kialakult helyzetért.  

A történtek mellett nem mehet el Bicske vezetése úgy, mintha mi sem történt volna.  Pártalapon sem. Semmilyen alapon. 

Olyan óvodákat akar Bicske, ahol nagyszerűen végzett munkájukkal szeretetet és elismerést kivívó óvónők nem akarnak távozni. Olyan óvoda kell, ahol a gyermekek lelkének felettébb érzékeny radarjai semmiféle ismeretlen feszültséget nem észlelnek a felnőtt tanítóik körül.

Éppen ezért az állapotok kivizsgálása szükséges gyermekeink érdekében. Nem pártalapon, hanem szigorú szakmai szempontok alapján. Mulasztás a város részéről, hogy a vizsgálat, a felelős számonkérése napjainkig sem történt meg, pedig a folyamat 2012-ben kezdődött.         

 Kinek is kellene távozni?  És nem csak a bűnbaknak kikiáltott kis főnöknek.... Kinek is kellene távozni?

"Nem nekik, bicskeieknek kellene Bicskéről elmenniük, hiszen ők  hivatásukban már tisztességgel letettek valamit a település asztalára".   

 

 

ia

 

 

  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volt szerencsém néhàny napot eltölteni a Kakas oviban, ahol aztàn sikerült is megismernem a két legfőbb vezető asszonyt. Egy biztos, nem szeretnék az alkalmazottjuk lenni...
A folyamat változatlan. Aki teheti elmegy akár más területre is, vagy az anyaságba "menekül". Igazán felismerhetné valaki, kis városunk vezetésében (még ha a barátság szép dolog is) hogy az a bizonyos vízi állat a fejétől oly kellemetlen aromájú.
A végredmény körvonalazódik. Konkrétan érdemes lehet a környékbeli településeknek egy óvodát létrehozni bicskei gyerekek/óvoda pedagógusok számára.
Az hagyján, hogy változatlan, de úgy tűnik az is marad:

bicske.hu/sites/default/files/eloterjesztesek/nyilt/50_ovodavezeto_ismetelt.pdf

kiragadott rész: Pályázati eljárás mellőzése:
-
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 67.§ (7) bekezdése alapján a pályázat mellőzhető, ha az intézményvezető ismételt megbízásával a fenntartó
és a nevelőtestület egyetért. Egyetértés hiányában, továbbá az intézményvezető harmadik és további megbízási ciklusát megelőzően a pályázat kiírása kötelező.

- a fenntartó nyilván egyetért, hisz az érintett maga is Képviselő-testületi tag
- mégis ki merne nem egyetérteni? Maximum aki már kifelé kacsintgat, meg a már elüldözöttek. Azzal viszont nem sokra megyünk...
@Habibi: 1:1 ez a tapasztalat. És még finoman fogalmaztál..
Miért nem lehet már végre eltávolítani egy bűzlő haltetemről a bűzös fejet?

Újabb két óvoda pedagógussal/óvónővel kevesebbel indul a gyerekek képzése. De persze biztos megint véletlen és/vagy hálátlanok az óvónők, hisz az intézmények vezetéséért felelős Iványiné "biztos mindent megtett" annak érdekében, hogy békében végezhessék elhivatott munkájukat. Amíg a sógor, koma, jóbarát elv érvényesül addig a változás nem lesz...
Illetve, dehogynem. A gyerekek életében csak a változás van. Minden évben újabb és újabb összetételt kell megszokniuk, ahelyett, hogy állandóságot és fejlődést biztosítanának...
Iványiné. Így hívják az okot, szerintem ez kiírható.
süti beállítások módosítása