A református temető kerítésének újjáépülése mellett a blogunkon közreadott olvasói levelek is szerepet játszhattak abban, hogy a testület a katolikus temető kerítésének újjáépítéséről is határozott.  

Mindezt a város finanszírozta 25 millió forintos áron és egy bicskei kötődésű cég végezte a munkát. A Bicskei Plébánia a ravatalozó kápolna felújítására kezdett gyűjteni következő, önálló feladatként.

A temetőkerítés átadási ünnepségére a halottak napjának előestéjén, Mindenszentek vasárnapján, a délután 5 órakor kezdődő temetői szabadtéri gyászmise után kerül sor. 

Itt olvasható az október 25-én megtartott mise végén Imre atya által közzétett hirdetés:

  • Örömmel tudatom, hogy az önkormányzat segítségével elkészült a temetőkerítés. Remélem, mindenkinek tetszik. 25 millió forintba került. Fontosnak tartottam, hogy megőrizzük a régi kerítés formavilágát, ugyanakkor a mezők keresztekkel történt áttörésével megszüntessük a kaszárnya-kerítés jelleget. Hogy ne pihenjünk, most a temetőkápolna tatarozása következik. Ez pedig csak a lakosság és a hívek adományaiból lehetséges. Úgy számoltam, hogy akkor tudjuk megcsinálni a temetőkápolnát, ha minden család körülbelül 5 és 10 ezer forint közötti összeget adományoz erre a célra. Természetesen ennél magasabb összegű adománnyal is hozzá lehet járulni. Ezt nem a bekerülési összeg, hanem a hívek és a lakosság teherbíró képességének függvényében számoltam ki, hogy az se érezze magát igazságtalan és méltatlan helyzetben, aki csak kevesebbet tudna fizetni. Kérjük, hogy ezt az adományt ne a szentmisei perselygyűjtéskor adják oda, hanem – ha elismervényt kérnek róla, akkor – a plébánia irodában, vagy a sekrestyében. Illetve egyházközségi csekken is lehet, de akkor írják rá, hogy a kápolnára. Ugyanígy járjon el az is, aki átutalással szeretne hozzájárulni. A számlaszámot a közkézen forgó csekkeken, illetve a plébánia honlapján megtalálja. Vagy megtehetik, hogy a templomban erre a célra elhelyezett gyűjtőládába dobják. Ezt a gyűjtőládát Mindenszentek napján és estéjén, halottak napja környékén, a temetőbe is kivisszük, ahol egész nap őrizni fogják. Azzal is tudnak segíteni, ha a családi sírhelyeiket – amelyek lejártak – újra megváltják. Vagy ha még nem is jártak le, mód van arra, hogy mostantól számítva 25 évre meghosszabbítják.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása