Megbízható forrásból értesült a Bicskei Szó arról, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén, többek között az ország legrégebbi menekülttáboros városában mennyi bűncselekményt követtek el menedékkérők, menekültek, oltalmazottak. 

A valóságra voltunk kíváncsiak, hiszen a központi kampány sugalmazásai szerint a menekültek bűnözők.  Bicske volt polgármestere, jelenlegi országgyűlési képviselője szintén erre vonatkozó utalásokat tett a tábor közelében, közterületen megtartott sajtótájékoztatóján.  

Megszoktuk, hogy a politikusi szövegek olykor takarékoskodnak az igazsággal, hiszen a lapunk által megszerzett adatok szerint 2014 és 2015 első félévében a 144 és 146 bűnelkövető közül mindkét vizsgált esztendőben 5-5 személy volt külföldi.

Az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény 2014 első felében 789 volt. Ugyanez idén 543. Ez a jelentős csökkenés önmagában is örvendetes! Közterületen tavaly, az első félévben 376 bűneset történt, idén az első félévben 85.

A feltárt adatok magukért beszélnek. S vegyük számításba azt is, hogy bizony létszám tekintetében csúcsra járt a Csabdi úti migrációs bázis.      

Tényfeltárásunk egyébként nem használ "menekült" címszót, mert ezt a statisztika sem alkalmazza. Így aztán az 5 külföldi elkövető közül nem biztos, hogy mindenki menekült, csak azt tudjuk biztosan, hogy külföldi. De mivel minden menekült külföldi, de nem minden külföldi menekült - ezért az 5 elkövetőből egyet-kettőt simán levehetünk a becslés szerint és azt mondhatjuk: tavaly és idén az első félévévben 3-4 menekült követett el bűncselekményt. 

Természetesen az lenne a legjobb, ha semmilyen bűncselekményt nem követnének el. (Senki anyaszülte ember semmit - A szerk.)  

Tovább csökkenti a menekült elkövetők esélyét a kb. 3 százalékos arányt képviselő külföldi elkövetők között, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozik Alcsútdoboz, Bodmér, Csabdi, Csákvár, Etyek, Felcsút, Gánt, Mány Óbarok, Újbarok, Szár, Tabajd, Vál, Vértesacsa és Vértesboglár. Ezeknek a falvaknak a többségébe ritkán járnak bicskei menekültek.

A Bicskei Szó információja szerint az elmúlt egy évben kettő darab betörés történt Bicske városában, mert tavaly márciusban a bicskei rendőrök lekapcsoltak egy helyi betörő bandát.  

Érdemes tehát a bűnözéssel való vádaskodás helyett a közlendőt hiteles adatokkal megalapozni, hogy az érdekből vádaskodó a hitelét valamelyest meg tudja őrizni.  Egyébként a szabálysértések - főleg bolti lopások -, sokkal inkább terhelik a menekülteket. Informálódtunk egy olyan nyári hónapról, amikor 12 szabálysértés miatt jártak el külföldivel, pontosabban menekülttel szemben bicskei rendőrök.     

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása