Valószínűleg nincs még egy film, ami ennyire jó hírét vitte volna Bicskének. Most úgy került a szemem elé, hogy valaki megosztotta ezzel a szöveggel: most lenne szükség igazán összefogásra. Igen, tudom miről beszél, tudom miből kell kimászni... De legalábbis nagyjából van sejtésem róla.... 

Az önzetlenség napja címke alatt öröm volt kommunikálni a Vajda 2011-es összefogását. Jó látni a filmen, hogy a református egyház saját forrásból épített új kerítést a temetőnek, a katolikusnak pedig a város épített. Jó látni a film útvonalán az európai forrásból megújult városházát, tudni az iskolák szintén uniós alapokon nyugvó energetikai korszerűsítéséről, még akkor is, ha úgy történik, ahogy csak egy posztkommunista országban történhet, ahogy csak nálunk. Jó újnak tudni templomainkat, beleértve az evangélikust is, meg ami még nem látszik a filmen, például a tűzoltók kerítését és annyi méter új járdát, amennyi nem épült ilyen rövid alatt emberemlékezet óta.   

Jó tudni, hogy 2011 óta egy (azóta is félig kész, körbe nem kerített, gyalogátkelő nélküli - A szerk.)   játszótér épült a bicskei családok által széppé tett Káposztásba és jó tudni a több százmilliós fejlesztést, amit a Batthyány-kastélyban véghez vittek a várostól (mindig) teljesen függetlenül.

Vagyis folytatódott a város építése....

És ami a legfontosabb: a gyerekek nőnek. A filmben 4:40-nél kezdődik az a rész, amikor babakocsis anyukák csapata csapat ki az útra a Bocskain, szóval ha azok a gyerekek ma még nem iskolások, akkor szeptemberre már biztos becsengetnek nekik.       

Itt a film, ez jelentse a Vajdát külső szemmel, ne más....

Aki megosztotta, így kommentálta:

"Szerintem nem ártana, ha mindenki újra nézné ezt a videót. Mire képes Bicske, mire képes a Vajda! Nagyon kellene ez az összefogás!"

Tudom, miről beszélsz, kedves Dóri. Kapizsgálom. 

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közben Vigyikán Andi imigyen szóla e poszt megosztásához a Bicskei Szó Arckönyves törzscsapatában: "Kedves Toncsi! (Ez a nevem - A szerk.) nem is tudod, hogy egy nagy álmunkat leplezted le...annak idején és most is álmodoztunk arról, hogy a filmet öt évente újra forgatjuk...a régi szereplők ugyanazon a helyen..új célért..új emberekkel:)!
süti beállítások módosítása