A park Fb-csoportjában írta egy kertvárosi lakos: 

"Szeretném meg osztani veletek amit ma, november 17-én láttam.
Nem tudom, hogy szólni kellene valakinek? Vagy természetes?
Ma 13,20-kor kerékpároztam a Kisfaludy utcán. A Stihl-bolt kerítése mellől az útesten keresztül futott egy felnőtt róka. Egyenesen a nádasba, a játszótértől 50 méterre. A játszótéren volt pár gyerek. Nem tudom jelent-e valami veszélyt, hogy lakott területen ilyen közel az emberekhez fényes nappal róka jelenléte van?"

Többen is jelezték, hogy ők is látták.

 

Bízzunk benne, hogy egészséges és végleg távozott az igazi vadászterületekre. Mert ha marad, akkor itt bizony nagyon rosszul jár, mert a város munkatársai olvassák Bicske blogját, és akkor róka koma, ennek a játszótér környéki lopakodásodnak nagyon csúnya vége lesz.

Kívánom, hogy zsákmányoljon mesés falatokat valahol a határba, jobbakat mint a mi nádink kínál, és tűnjön el úgy, mintha itt sem lett volna belül sosem.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nem tudom miért meglepő? Gyakorlatilag nyílt folyosó van neki a határból a város ezen részéhez. Teljesen természetes, hogy ősszel beköltözik. Az emberekre gyakorlatilag veszélytelen, csak a városlakók elszoktak tőle, hogy találkozhatnak vadállattal. A környék baromfi állományára viszont komoly veszélyt jelenthet. Én meg remélem, hogy a város munkatársainak meg van a megfelelő szakértelme ahhoz, hogy ne pusztítsák el az állatot. Be kell fogni, és elszállítani valahova a határba.
Ha a róka hozzáfér a tartott baromfiakhoz, az elsősorban a gazda hibája, a róka csak az ösztöneit követi. Ragadozókra számítani kell, ha nem rőka viszi el ,akkor nyest, görény, menyét , patkány is végezhet vele. Megfelelően tartott baromfihoz, éjjelre zárt ólakhoz ragadozó nem fér, és ha nem talál élelmet el is hagyja azt a területet.
Ó, nem újdonság ez, már vagy nyolc évvel ezelőtt is voltak itt rókák és nem mentek el, hanem megtelepedtek és szaporodtak. Az önkormányzat akkor megrendelte egy állatmentő cégnél a befogásukat, de nem sikerült.
süti beállítások módosítása