A film a CinemaStar Kft gyártásában, a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült 2015-ben. Reméljük, hogy a Művelődési Központban lesz bicskei premierje ennek az alkotásnak. A Bicskén orvosi munkájával nagyon nagy tisztelet szerzett Szalonczai Lajos doktor úr, Lajos bácsi és Béres József kutató munkatársak voltak. Ez is indokolhatja a bicskei bemutatót és például az a tény, hogy a Béres Alapítvány régóta támogat bicskei kulturális alkotómunkákat. A filmet decemberben vagy januárban mutatja be a köztévé.     

 „Több évtizede foglalkoztunk Petényi Katalin alkotótársammal Béres József munkásságával. A nyolcvanas években Németországban éltünk és dolgoztunk, amikor eljutott hozzánk annak az üldöztetésnek és kálváriának a híre, ami Béres József élete és találmánya körül zajlott. Reméltük, hogy egyszer találkozhatunk a Béres csepp feltalálójával, de erre sajnos már nem került sor. Gondolkodásmódja, kitartása ihletett minket és arra gondoltunk, hogy egy filmet készítenénk életéről. Nagyváradon egy vetítésen találkoztunk Béres Klárával és ifj.Dr. Béres Józseffel.  Az idő tájt jelent meg Béres Klára könyve, ami aktualitást és természetesen egy óriási lökést is adott korábbi filmötletünknek. Ez a csodálatos összefoglaló írás Béres József életútjáról, mely egy megrázó futás a múlt századon keresztül késztetett minket a film elkészítésére.

-   Úgy érzem, hogy filmünkkel sikerült megtenni egy jelentős lépést, talán egy picit vissza tudtunk adni abból a sok-sok gesztusból, amit Béres József az embereknek és személy szerint nekünk is adott. Gondolkodásmódja egy fajta példa, belső hit, reménykeltés a reménytelen helyzetekben. A példaérték, ami mindkettőnk számára olyan fontos volt, most végre egy filmben is megjelent - írja a film megszületésének történetőrl Kabay Barna rendező-producer. 

 

A dokumentumfilm Id. dr. Béres József feltaláló, a Béres család és a Béres  Gyógyszergyár   tevékenységét mutatja be: küzdelmüket  az egészséges emberért, az élet- energia növeléséért, a daganatos betegségek megelőzéséért.

 Id. Dr. Béres József humanista életszemléletével sokaknak mutatott példát, hogy kitartással, szorgalommal, hittel hogy érhetjük el céljainkat, hogy győzhetjük le a különböző akadályok.

 A  mai rohanó világban különös szükség van arra a morális értékrendre, melyet a kutató ránk hagyott.

 Az egykor fürdőszobában készített „csoda-cseppeket” ma már a Béres Gyógyszergyárban gyártják.  A feltaláló örökségét Ifj. Dr. Béres József, a Gyógyszergyár igazgatója és felesége Béres Klára, a Béres Alapítvány elnökének vezetésével folytatják és fejlesztik tovább, a testi-lelki-közösségi ember harmóniájának megvalósítására törekednek.

Dokumentumfilmünkben kortanúk személyes vallomásain és Id. Dr. Béres József, a Béres csepp feltalálójának visszaemlékezésein keresztül idézzük fel a kutató kihívásokkal, megpróbáltatásokkal teli életét és küzdelmét, hogy a legreménytelenebb helyzetekben is reményt tudjon adni embertársainak.

 „Egész életemben szorgalmasan, kitartóan dolgoztam. Sokat küzdöttem az igazságért, amiről tudtam, hogy mások javára fordítható. Amikor azt kérdezték, hogyan tudtam kitartani, hogy lehetett ennyi ellenállással szemben bátorságom és erőm, éppen ebben találtam meg a feleletet. Úgy, hogy nem a magam hasznát kerestem, nem a magam érdekeit szolgálta a munkám, hanem eredményeimmel embertársaimon akartam segíteni.”

A sikerhez hosszú és küzdelmes út vezetett. 1972-től, miután Id. Dr. Béres József a rák ellenes cseppet feltalálta, az ország minden részéről özönlöttek hozzá a betegek. Mindenkinek segített. Pénzt és ellenszolgáltatást senkitől sem fogadott el. Miközben a halál árnyékában élő emberek egészsége a csepp hatására javulni kezdett, kuruzslással, sarlatánsággal vádolták, feljelentéseket tettek ellene, házkutatást tartottak laboratóriumában és házában.

Id. Dr. Béres József a támadások ellenére is kitartóan kísérletezett tovább.  Kisvárdai laboratóriumából ma technikailag fejlett családi vállalkozás lett. Fia és családja folytatja szellemi örökségét. A Béres csepp országszerte elismert, és mint „Hungaricum” terjed híre a világban.

 

rendező-producer: Kabay Barna

Közreműködött:  id. Dr. Béres József,  Dr. Béres József, Béres Klára, Pozsgay Imre

operatőr: Tóth Zsolt, Halper János, Havasi József

Steadicam operatőr: Khin András

vágó: Thomas Ernst

sound design: Klaus & Réka Wendt

zene: Edőcs Tamás

gyártásvezető: Markó Judit

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a sok mellé beszélés csak azoktól ered akiket még nem érintett meg a halál szele,így ők még a túloldalon vannak,majd amikor már őket is meglegyinti a halál szele akkor talán már ők sem lesznek annyira ellenségesek,mert csak akkor kezdenek hinni.ha saját magukon érzik a javulást DR bÉRES CSEPPJEITŐL,
süti beállítások módosítása