"A megye szíve.. Egy kultúrsziget! Ez már a kedvence városom: Bicske! Bicske! A házak során - itt minden vidám! Ez itt a fények városa: Bicske! Bicske! Élettel teli ez a city - csak engem hív. Szép a Batthyány kastély... A templomrom... és Pálffy Károly, a polgármester. Immár a kedvenc városom: Bicske! Bicske! Bicske! Bicskeeeeeee!....."

(Ezt később szúrom ide, hogy 2:26-nál hallik ez is: "little town blues" - A szerk.) 

 

Frank Sinatra (1915-1988) és Bicske város neve úgy kerülhet szerencsésen egy hírsorba, hogy november 27-én a Bicskei Dumaszínház színpadán a humoristának, színésznek, parodistának született Beliczai Balázs, akinek a szövegfolyamánál csak az énekhangja jobb, a "New York, New York" című nagy hatású művet magyar szöveggel adta elő, amit természetesen ő írt.   

"Rég nevettem ennyit!" - jegyezte meg egy néző az egész előadás után. Hazaérve meg is köszöntük az estét és azt kérdeztük - hátha -, hogy a helytörténetünk fontos pillanatainak számító előadásból hozzájuthatnánk-e a szöveghez, szóval kérjük szépen.    

"Szia! Nincs mit! Örülök, ha sikerült jó hangulatot teremtenem. Ha megtalálom a papírt, lehet róla szó" - válaszolta a tanítóképzőben diplomázott férfiú, akinek előadása idején többször eszembe jutott, milyen szerencse lehetett az évfolyamába járni. Nagy szöveggép, az ember azt mondja, na ebből a mondatból már nem jössz ki, de nem baj, és kijön. Sőt. Még mond is vele valamit. Tegezéből több tucat közismert ember hangját húzza elő - a siker osztatlan -, igen, igen - bólogat a közönség, ezt és így mondja az utánzott. 

A Bicskei Dumaszínház következő előadása január 15-én lesz - ha van még jegy.  

 A nevetésnek számos pozitív élettani hatása van - kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét -, ezt is mintha orvos írta volna fel intravénás bevitelre... 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása