Az Ex Libris Díjjal idén két bicskeit is kitüntettek.

Lovas István Bicskén élő külpolitikai újságíró, publicista  a kifejezetten neve szerint kiemelt, munkásságáért elismert és díjazott.

Tőle függetlenül a Magyar Patrióták Közössége is átvette a díjat  november 27-én pénteken, aminek aktív tagja a húszéves Izing Máté Antal, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, bicskei lakos.

 A fiatalokból álló Magyar Patrióták Közösségének kutatócsoportja az Őrvidék kivételével minden elszakított magyar területen járt és tanulmányutakat készített, bejárva így Kárpátalját, Erdélyt, Délvidéket és Felvidéket is.

Az alábbiakban felsorolják, milyen munkáik alapján nyerték el az Ex Libris-t.  Kettő ezek közül - a kerekhegyi és az ojtozi - Izing Máté Antal írása, illetve a tanulmányok alapját képezi a több ezer fotóból álló dokumentáció is, ami szintén az ő munkája. Mindkettőt közölte a bicskeiek blogja is. 

"A díjat eddigi munkánk alapján érdemeltük ki, kiemelve a nyári kutatómunkánkat (Kárpátalja, Erdély, Moldva, Felvidék.) Különösen az alábbi, főbb írások járultak hozzá az egyesületi tevékenység ilyen rangos szintű elismeréséhez:

- Három nap a Délvidék legdélebbi szegletében (Erdei Iván)

- Veszélyben van a szilágysomlyói Rákóczi-vár (Hetzmann Róbert)

- A felújított lévai emlékmű újraszentelése (Éhn József)

- Lélekrengés Kerekhegyen (Izing Máté)

- Zarándoklat Szinyei Merse Pál sírjához (Erdei Iván)

- Egy szórványosodó Árpád-kori falu Kassától délre (Erdei Iván)

- A Kapisztrán templomtól Kórógyvárig (Erdei Iván)"  Magyar Patrióták Közössége  

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása