A szóban forgó területen élő olvasóink kérését tolmácsoljuk az Arany János utca-Jakab köz kereszteződésének közlekedési anomáliáival kapcsolatban.

Először is arra hívjuk fel a figyelmet képviseletükben, hogy a bármilyen okból, akármilyen eszközzel vagy saját lábunkon arra közlekedők különösen figyeljenek saját testi épségükre.

Az ottani utcák bizony nem autópályának épültek. A gépjárművel arra közlekedők egy kicsi, de meghatározó részének sebességválasztásából is kitűnik, hogy nem tudnak vezetni, csak azt hiszik magukról. Az olvasók balesetekről, feszült pillanatokról beszélnek valamint arról is, hogy még a közvilágítás sincs a területen maradéktalanul megoldva.

Kérésük  ötrétegű. Rendőri jelenlét mellett közvilágítást és két sarokra forgalmi tükrök felállítását kérik - mint az ún. rezsicsökkentés idején Bicskén megduplázott építményadó fizetői. Ezentúl térfigyelőkamerát, hogy ne sz@rjanak rendszeresen az ablakaik alá valamint a gyerekeik érdekében, akik akár a babkocsiban tolva is veszélynek vannak kitéve - egyedül kiengedni őket pedig kizárt dolog.

Ezen a megdöntött Arany János utcai oszlopon nincs még világítás sem.... A kereszteződés közepére is olyan ad fényt, ami nem sokat ér. A megdöntött oszlop tetejére kb. 50 ezer forintba kerülne a fogyasztó felszerelése. A minimum lenne beépítése. Legalább egyesek a nagy dolgukat nem ott végeznék rendszeresen valamint baleset megelőző  szerepe is lehetne.   

oszlopdonto.jpg

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a terület jóval forgalmasabb lesz a Járási Hivatal megépülése után. Ám ez nem azt jelenti, hogy a tükrökkel, a közvilágítással, a térfigyelővel és a közlekedésrendészeti fellépéssel addig is várhatnak - a legalábbis esküjük szerint a lakosságot képviselő döntnökök. 

Hozzátartozik az is, hogy ezen a szakaszon számos iskolás jön-megy 4 iskolaépület felé. A területen illetékes képviselőnek szívesen átadjuk annak a bicskei polgárnak az elérhetőségét az ő kérésére, engedélyével, aki minden elképzelhető és célravezető módon hajlandó együttműködni a megoldásért. Azt is elmondta a Bicskei Szónak, hogy akár aláírást is gyűjt, ha kell, mert tudja, hogy a környéken élők egyetértenek javaslataival.

A közvilágításról még annyit, hogy a Vörösmarty utcai Szomolányi Pékség sarkáig nincs lámpa az Arany János utca-Jakab közi saroktól nézve, ahonnan a a Vörösmarty utcának hátat fordítva Jakab közön a következő lámpa a kanyarban van, jobbra, az központ felé vezető szakaszon az Arany Jánoson pedig szintén a kanyarig nincs fény. Ismételjük: a Jakab köz-Arany János utca sarkon is csak egy gyengécske lámpa van.

A térfigyelő kiépítése is fontos, sebességkorlátozó, baleset-megelőző, gyermekeink testi épségére vigyázó plusz vagyonvédelmi  hatása is lenne, s akikre pedig rájön a nagy-szükség, azok is kibírnák tán hazáig az első bebukás után.          

A képekről szeretnék elmondani, hogy egyetlen esetről készültek a szóban forgó helyszínen. Nem ezt az egy esetet kívánta olvasónk kiemelni, de úgy gondolta velünk együtt, hogy kiválóan illusztrálja a térség valóságát.

oszlopdonto3.jpg 

Tehát a területre a következő szükséges minél hamarabb: közvilágítás, térfigyelő, forgalmi tükrök. Az olvasó engedélyével a terület képviselője átveheti tőlem az elérhetőségét a közös munka érdekében bicskeonline@gmail.com

 

ia   

 

oszlopdonto2.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása