Fölépült a Bicskei Tanuszoda Szántó János polgármestersége idején, a halála után egy évvel adták át 2009-ben - nagyon figyelve arra, hogy a nevét se ejtsék ki. Az uszoda emeletén található helyiségek egyike azért épült az eredeti, lakosság egészségét hosszú távon szolgáló  tervek szerint, hogy ott edzőtermet, kondicionáló termet alakítsanak ki.     

 

Ez 7 év alatt nem történt meg. Próbálkozott a város egy darabig azzal, hogy a konditermet - akár a büfét - borsos áron adja ki vállalkozóknak. Bele is fogtak vállalkozók. Sikertelenül. (Ma már nincs borsos bérleti díj a büfére sem, sőt, vannak akiknek az a véleményük, hogy a büfét is a városnak kellene üzemeltetnie az uszoda személyzetével és pont.  Ez bár új feladatot jelentene, aminek az uszoda dolgozói egyébként sincsenek híján. De különösen rendezvények alkalmával a Bicske fenntartásában álló közintézményt erősítené profitjával - mind a belső, mind a cégek és magánszemélyek adományából és társadalmi munkájából megépült Város Kemencéjénél odakinn - nagy bulikon - szintén állampolgári kezdeményezésre és összefogásból épülni kezdett Bicske Szíve Parkban. Mondom a "képviselők" helyett: ez a tyúkocska bizony a városnak is tojhatna, ha nem is éppen narancsot, de szép tojást gyönyörű sárgával.)

Felelősek a városvezetők azért is, hogy a több évtizedes várakozási idővel létrejött uszodánk emeletén nincs egy konditerem 7 azaz hét esztendő után.  Ez egyenlő a lehetőségeink elvesztegetésével. Találkoztam olyan markáns véleménnyel, hogy Bicske majd észreveszi magát és fizetni fog már azért is, hogy valaki végre eszközeivel betelepedjen a Bicskei Tanuszodába. És az úszást, a szaunát az erősítéssel kombinálhassa a vendég.   

S hogy folytassam a konstruktív szaktanácsadást 0 Ft+ÁFA/hó értékben: úgy kell meghirdetnie a városnak saját tulajdonában lévő helyiségének konditeremnek való kiadását: az első évben a vállalkozónak csak jelképes összeget kell fizetnie, hogy beinduljon. A város saját eszközeivel is segíti, hogy a hely ismertté váljon.

A Bicskei Szó híréből már ismert, hogy Bicske azon száz fölötti magyar település közé került, akik egy kormányhatározat szerint külön támogatást kaptak. Bicske 300 milliót. A Bicskei Tanuszodában igazán egészséges értelemben "tömegsport" zajlik. Úszás, vízipóló, amikben világszinten sosem kérdés a magyar siker.... Ha még inkább vonzóvá akarja tenni a város a "komplexumot", ha még inkább várost akar fejleszteni az ifjak érdekében is, talán gyúrhatna a konditeremre, wazze, de úgy, hogy az uszoda termeinek minden bérleti díjának minden fillérje  kifejezetten a Bicskei Tanuszodát és ezzel a fenntartó 30 éves várost erősítse. 

 

ia        

 

 

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása