A Bicskei Szó nem hivatalos értesülése szerint tegnap délután egy idős, egyedülálló bicskei asszony - városközpontban található lakásába - gyógyászati termékek eladása ürügyén hatolt be a bűnöző és a néni nyugdíját ellopta.  

Hogy az áldozat miért engedte be a nőt, az egy összetett dolog.... Nem az áldozat értelmetlen hibáztatására helyezzük a hangsúlyt, hanem arra, hogy Bicskén mindenki számára ismerős legyen a fejét felütő aljas bűncselekmény és leginkább az idős, egyedül élő "tökéletes áldozatok" legyenek fokozottan elővigyázatosak.

                     Arról nincs információnk, hogy az elkövető részéről bármilyen erőszakos fellépés történt-e. 

Az FMRFK Sajtószolgálatától egyúttal ezért is kérünk tájékoztatást a bűncselekményről a továbbiak megelőzése érdekében. Az áldozat hozzátartozóival együtt nagyon bízunk abban, hogy az elkövető kézre kerül és megkapja a magáét.

Hogy az áldozat miért nem ismerte fel a helyzet veszélyét, arról már leírtuk: ez egy összetett dolog lehet. 

Az azonban biztos, hogy a Btk. 366 § szerint a Kifosztás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Bízzunk benne, hogy a nyomozati munka alapján a gyanúsított rendőrkézre kerül, a vádhatóság megállapíthatja a kifosztás tényét,

ami a védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való eltulajdonítás bűntette miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

   Jó munkához idő kell. Mi addig gondoskodjunk az egyedülálló, idős embertársaink nagyobb biztonságáról egy-egy jó szóval, odafordulással, odafigyeléssel.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása