Kezdődött azzal, hogy szép csöndben, észrevétlenül és kimondatlanul rezsit akar növelni a város. És persze, meg is teszi, csak erről nem hívnak sajtótájékoztatót Tessely Zoltánnal és a szerényen asztalra tekintő Pálffy Károllyal.   

Alig hirdették meg még azt is, hogy igazolással a bicskei egyedül élők maradhatnak az egyedül élők tarifáján - a 30 liter hulladékelszállítás/hét szinten. Akik nem egyedül élnek a portán, vagy akik egyedül élnek, de nem igazolják január 31-ig hivatalosan, hogy egyedül vannak, azoknak - ahogy már Tessely Zoltántól megszokhattuk (lásd: építményadó megduplázása)  a bicskei egyedül élő tömegek kiadásainak duplázása történik: 60 liter/hét elszállítási díja. 
(Ahogy egy szívemnek nagyon kedves ember mondta félig tréfásan): 
1. Szegények vagyunk, de jól élünk.
2. Mi olyan szegények vagyunk, hogy szemetünk sincs. 
Vagyis a kétfős háztartásra is elnagyolt a 60 liter/hét, mert mondjuk kizárt, hogy a kertes vagy nem kertes házban élő Józsi papa és Rózsi mama havi 240 liter hulladékot termeljen. 
Gondolom, feltételezem, ezzel kapcsolatban Tessely Zoltán már bátran felszólalt a parlamentben, apellált, cikkezett, fellépett, csörtézett hogy védje a képviseltjeinek merő érdekeit, akiknek mentése és védelmezése az ő motivációs bázisának közismert fővonala.... Mert jól emlékszik ő arra, amikor még költségtérítése sem volt és havi ezer forint neki is számított... Gondolom. Feltételezem. 
No és a  Bicskei Szó szóvá tette, hogy miféle eljárás nem tájékoztatni és pár napot hagyni az egyedül élőknek, hol van például a törvényesség őre ilyenkor. Akkor még a bicske.hu sem közölt e témában a világon semmit, ami egészen elképesztő. 
Ma már azonban kinn a tájékoztatás és eltörölték a január 31-es határidőt. Határidő sincs. Hiszen bárki bármikor lehet egyedül élő még ebben az igazán  jól teljesítő Magyarországban is. Óriási felismerés. 
Azt azért érdemes megfontolni - ha a természetes jogérzék jól súgja -, hogy az egyedül élő bicskei polgárnak jobb minél előbb beadni az igazolást. A később benyújtott igazolással ugyanis a szolgáltató nem köteles visszamenőlegesen megadni a kedvezményt, csak a tudomására jutástól.
A Bicskei Szó eheti kérdése: vajon x képviselő, tanácsnok, felvezető és levezető részéről miért nem lehetett erre hamarabb, időben gondolni? Hiszen itt mindenki minket képvisel, bennünket véd. Értünk élnek. 
ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása