A hulladéknaptár okán ma elővettem a Zöld Bicske Kft 2015. IV. negyedéves számláját, aminek a hátulján a 2016. első negyedéves hulladékszállítási időpontokat meg is találtam.

Valószínűleg ez a számla sokaknak ismerős, ezen hívták fel a figyelmet a 30 literes fizetési kötelezettséghez szükséges önkormányzati igazolásra. Megjegyzem, érintettség hiányában akkor ezt nem is olvastam el.

Most viszont igen.

És szeretném felhívni az önkormányzat figyelmét is arra a tájékoztatásra, amin meglepődtem.
A szöveg kétszer is hivatkozik egy kormányrendeletre, melynek a dátuma és a paragrafusa is meg van adva, de lemaradt a száma!
Ha valaki megnézi a Magyar Közlönyt, azt fogja tapasztalni, hogy azon a napon éppen 25 db kormányrendelet került kihirdetésre. Keresgélhetem a jogszabályok között, hogy mi alapján kell nekem teljesítenem.
A szövegben olvasható a rendelet címe is, de az a laikusok számára akár szakszöveg is lehet.

Egy közszolgáltatótól, ahol a helyi önkormányzat egyébként sem túl segítőkész a lakosaival szemben, ennél nagyobb odafigyelés is elvárható lenne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása