A Bicskei Vállalkozók Bálja harmadszorra is jól sikerült, 155 vendég mulatott a Korona Étterem Pizzafalóban.   

Kelemen Zoltán és Monos István szervezők tájékoztatása szerint a bál tombolabevételét idén is jótékonysági célra fordítják. Először is köszönik a tombolatárgyakat ajándékba hozó tömeg jó szándékát.  

Lizicska Gergő 9 éves, Mányon él családjával és születése óta Angelmann-szindrómában szenved. Speciális iskolába, Martonvásárra viszik szülei. Gyógyászati segédeszköze egy váltós, akkumulátoros tandem-kerékpár, amit a szülők korábban Hollandiából, használtan szereztek be és felújították. Eljött azonban az ideje a felújításnak megint, ebben segít 100 ezer forinttal a bicskei vállalkozók összefogása.

A másik elegáns és utódokat szolgáló gesztus Nagy Károly csillagász szellemi örökségét szolgálja, (ha már Bicske városa a megépült örökséggel évtizedek óta nem tud mit kezdeni - teszi hozzá a bicskeiek blogja.)

A Nagy Károly Csillagászati Alapítvány, aminek bölcsője a Nagy Károly Könyvtár, már elkezdte a gyűjtést egy olyan távcsőre, amivel fiataljaink kémlelhetik az eget. 50 ezer forint jött össze könyvtári rendezvények alkalmával valamint a Kertbarát Kör támogatásával.  A vásárláshoz szükséges további 150 ezer forinttal  a Vállalkozók Bálja járul a bicskei gyermekek tudományos neveléséhez  - mondták el a szervezők.   

A távcső itt lenne Bicskén, bizonyára a csillagász névadóról elnevezett könyvtárban lenne a helye, Bármikor felvihető a Csillagvizsgálóhoz, mert az észlelés ott a legjobb.

Egy korábbi előadásban hangzott el, hogy 25 cm-es objektívvel rendelkező távcsövet szeretnének. 

A távcső, a régi álom - a bálnak köszönhetően megvalósul.

 

 

 

     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása