Lehet, hogy családok otthonai mellé tervezett, a szomszéd faluban otthonok udvarain átvezetni álmodott dízelfüstös kisvasút mellett szippantós trakeszok konvojáért kellene lobbiznia az elöljáróknak? 

Lehet, hogy árkok kellenének oda, ahol nincsenek? Lehet, hogy arra kellene kérni a lakosságot, hogy házaik ereszcsatornáit semmi esetre ne vezessék a szennyvizesbe?  

Nagy esők idején szippantókkal mentesíthetnék a területet a csapadék+szennyvíz terheléstől. Onnan vihetnék a vizet a szennyvíztelep árkaiba.  Ahogy arról korábbi posztunkban is írtunk, ez átmeneti kényszermegoldás lenne, de valamelyest segíthetne a területen.

Legjobb tudomásom szerint két szivattyú dolgozik az átemelőben teljes gőzzel. De nem tudja elszívni a csapadékostól völgybe ömlő keveréket.
A bővítés a levegőben lóg. Lehet, hogy jobban kellene még egy szivattyú, mint kisvasút a fészerbe vagy állomáska a Táncsics végébe? 
A legegyszerűbb megoldás, ha a városközpontban és sok más helyen nem engednék összefolyni a csapadékvizet a szennyvízzel. Ez nem a Fejérvíz hibája! Ez terheli túl a tisztítótelepet is.
Elválasztott rendszerű szennyvízelvezetés van Bicskén. A szennyvízvezeték nem arra való,hogy csapadékot vezessen el.   Nem csapadékvíz elvezetésre méretezték. 
Elterjedt és gyakori megoldás a miénk. Az elválasztott rendszerben külön megy a szennyvíz és a csapadékvíz is. Az eső akár nyílt árkokban is.
De minden vezeték, műtárgy, tisztító kapacitás csak a valódi szennyvíz terhelésre méretezett. És ez pontosan mérhető, kezelhető, hisz a vízfogyasztás függvénye, az pedig ugye mért, hiszen jönnek órát olvasni, a főórát pedig egy (olyan szelfi-bottal olvassák, aminek a végén lámpa és nagyító van).  
A szippantókkal lehet behordani a kibuggyanó vizet a szennyvíztelepre, most talán 2-4 tartállyal meg lehet oldani. Nem lehet. Kell. Szerencsére most elállt az eső. De lesz még bőven. 

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása