Ötvenöt éves korában elhunyt Kamondi Zoltán. A Balázs Béla díjas filmrendező első, 1991-ben bemutatott nagyjátékfilmjének - Halálutak és angyalok - meghatározó forgatási helyszínéül a bicskei szellemházakat választották.

A 6-7. percben is látszik már a forgatókönyv szerint Yucca Clubnak nevezett szellemház - a 11. perben, Eszenyi Enikő jelenetében is felismerhető. A belső egyes részeit átépítették. A jelentős részben Bicskén forgatott film férfi főszereplője a nagyszerű Rudolf Hrusínsky volt, akinek legmarandóbb alakításainak egyike Az én kis falum című Jirzi Menzel mestermű, amit az egész világ ismer.   

A látványért  és jelmezért a filmszakma ismert mesterei feleltek, a szereposztásban Für Anikó, Csákányi Eszter, Hollósi Frigyes és Reviczky Gábor. 

A stáb akkori munkája nagy látványosságnak számított az akkori Bicskén és többen jutottak különféle megbízásokhoz, sok ember kapott statiszta szerepet, ami egész napos jelenlétet igényelhetett a forgatás végéig. 

Kamondi Zoltán nagyjátékfilmjei közül az első kettő (a Halálutak és angyalok, valamint az Az alkimista és a szűz) emelkedik ki. A Kísértéseket jelölték Berlinben Aranymedvére. Bodor Ádám Az érsek látogatása című regényéből készült a Dolina 2007-ben.  

 

 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása