Miskolcon, az Országos Diákolimpia döntőjében Németh Lili és Szeibert Erik dobogósak Bicskéről.  

A 4. korcsoportban, 100 méter háton, három másodpercet javítva korábbi saját csúcsidején, diákolimpiai bronzérmes lett Szeibert Erik, a Csabdi Általános Iskola tanulója.    

Erik mestere Vakán Gyula  edző, de alkalmanként Barbura István edzőnél is végzett erőnléti edzéseket.  

Szintén bronzérmet ért el 100 méteres hátúszásban a szeptember óta Törökbálinton edző Németh Lili - édesanyja neve Goldsmann Judit.  Lili Bicskén tanult meg úszni, edzését korábban Bicskén Agyagási Ákos tanár, edző  végezte.

Agyagási Ákos tanítványai - Südi Zsuzsi és Heitler Csaba is - akik szintén helytálltak Miskolcon a legjobbak között - Bicske képviseletében.

Az eredmény komolyságát jól mutatja a következő adat: a Diákolimpia Országos Döntőjébe megyénként minden korcsoportból egyetlen versenyző juthat be - a megye legjobbja - , a fővárosból pedig kettő. Tehát minden korcsoportban 21 megyei bajnok méri össze erejét, felkészültségét. Innen hozott 2 darab érmet kisvárosunk Bicske, itt állt helyt 4 úszóversenyzőnk. 

Gratulálunk. 

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása