Pályázati támogatással némi pénzösszeg állna rendelkezésünkre a háború alatt bombatalálatot kapott és az évtizedek alatt lepusztult állapotú plébániaépület megmentésének elkezdésére - írja Fb-bejegyzésében Varga Imre plébános. 

De úgy szeretnénk nekikezdeni, hogy tudjuk, hogy nézett ki régen (a háború előtt) az épület. Sajnos ezidáig nem találtunk olyan fényképet, amiből ezt ki lehetne deríteni - írja Varga Imre. 
"Ezért kérem, ha valakinek van a birtokában olyan régi kép, amelyen látható a plébánia, felhasználásra bocsássa rendelkezésünkre. Nagyon nagy segítséget jelentene a régi városképet, látványt is elősegítő felújítási tervhez. Köszönjük szépen." 

Vásárhelyi János, a Gyermekotthon igazgatója évtizedekkel ezelőtt szintén így jutott hozzá egy bicskei család tulajdonában lévő képhez a korabeli kapuról, hogy a Szuperinfó közzétette kérését. 

Első dolgunk lenne megkérdezni régi plébániakép kutatásakor a Nagy Károly Városi Könyvtár helyismereti gyűjteményét, ezzel együtt  Imeli László és Kurusa László bicskei képeslapgyűjtőket.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása