Végre egy "dráma", ami nem dráma

Címkék: vajda

2016.05.05. 22:19

Vigyikán Villő, a Vajda János Gimnázium tanulója az OKTV döntőjén 13. lett "Dráma" kategóriában. 

drama_mask.jpg

A Ballagáson ő vehette át a Béres Alapítvány díját.  

Villő a Vajdában  töltött 5 év alatt kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájával bizonyította, hogy érdemes és méltó a rendkívül nívós, az általános emberi és erkölcsi értékeket szem előtt tartó díj, a Béres-díj átvételére. A Béres-díjat elnyerő tanulónak szigorú elvárásoknak kell megfelelnie: a kitűnő középiskolai tanulmányi eredményen túlmenően regionális vagy országos tantárgyi versenyeredményeket, nyelvvizsgákat vagy egy adott területen kimagasló teljesítményt kell felmutatnia.Olyan diáknak kell lennie, aki tudásával, tehetségével, munkamoráljával és közösségi munkájával megbecsülést vált ki társai körében és példaként szolgálhat számukra. Villő ilyen diák, hiszen több területen is folyamatosan bizonyított - olvasható osztályfőnöki jellemzésében. 

   Villő tanulmányi teljesítménye magas színvonalú mind a reál-, mind a humán tárgyakban. Kiváló képességeihez céltudatosság,szorgalom és hatalmas tudásvágy társul. Gondolkodása érett, tudása alapos és megbízható, képzelete alkotó, művészi beállítottságú. Az öt év alatt eredményesen vett részt különböző pályázatokon és tanulmányi versenyeken, ezek közül csak néhányat kiemelve:

  • az országos „József Attila Vers- mese- és novellaíró Verseny”-en Villő novelláit különdíjjal jutalmazták,
  • két alkalommal az „Európa Ifjú Költője” címet nyerte el műfordításaival,
  • a Big Read országos angol versenyen egyéni teljesítményével 10. helyezést ért el,
  • az Europe Direct vetélkedő országos döntőjén csapatával 8. helyezett lett,
  • a Legyél Országh-os bajnok! angol nyelvi versenyen különdíjban részesült,
  • a Wallenberg-verseny regionális döntőjén csapatával 4. helyezést ért el.

 

"Villő rendszeres indulója volt az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeknek, ahol olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amelyre joggal büszkék lehetünk: 2015-ben „Dráma” kategóriában bejutott az OKTV 2. fordulójába,a regionális döntőbe. Az idei tanévben pedig duplázott: két kategóriában is – „Magyar irodalom” és „Dráma” kategóriában – képviselte iskolánkat a regionális 2. fordulón. Felkészültségének és alapos tudásának köszönhetően „Dráma” kategóriában Villő hetedik legjobbként került be dolgozatával a 2016. április 20-án megtartott országos döntőbe."

Szívből gratulálunk! 

drama_mask.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása