Menedékkérő szúrt meg menedékkérőt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a bicskei befogadó állomáson 2016. május 15-én délután egy 20 éves afgán férfi egy késsel has tájékon szúrt egy 18 éves afgán férfit.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a késeléssel megalapozottan gyanúsított férfit a befogadó állomáson elfogták és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A rendőrség a befogadó állomáson és környezetében mindent megtesz a közbiztonság fenntartása érdekében - áll az FM RFK közleményében. 

(Hozzátesszük: Ha létszáma alapján a háromszorosan túlterhelt tábort vesszük figyelembe, máris megtaláltuk a belső feszültségek egyik fő okát. Elképzelhetjük, mi történne 1300 körüli létszámnál a befogadó állomás zárttá tétele esetén, ami egyébként azért nem lehetséges, mert az európai és magyar jog szerint sem korlátozható bírósági, ügyészségi eljáráson kívül senkinek a személyes szabadsága. Az emlékezetes debreceni zavargások is nagy létszámnál, félig zárt módon, nagy belső feszültség miatt törtek ki.  

Bicskén belül, a táboron kívül nem történt  hasonló testi sértéssel járó támadás. Korábban hírül adtuk a külföldiek által elkövetett törvénysértések számát, amiknek java része vétség volt, bolti lopás.

Megszoktuk, hogy a politikusi szövegek olykor takarékoskodnak az igazsággal, hiszen a lapunk által megszerzett adatok szerint 2014 és 2015 első félévében a 144 és 146 bűnelkövető közül mindkét vizsgált esztendőben 5-5 személy volt külföldi. )

A Tesco nagy leterheltsége-  a tábor és a hipermarket közelsége miatt - valóban sokkal nagyobb mint más helyeké. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása