Bicskei búcsú a piacon

Címkék: vélemény

2016.05.19. 13:40

Bicskén nincs igazán jó helyszín a búcsúvásárra, a Kossuth tér sem az.  De a legújabb helyszín, a Piactér sem nevezhető jó és átgondolt döntésnek. 
A Kossuth tér most felszabadul, ami nyilván öröm az ott élőknek. A Kisfaludyban viszont 3 négyemeletes tömb százhúsznál is több lakásainak, a Nagy Károly tér magánházainak és társasházainak lakóira terhelődik át mindez a gyalogos és járműforgalommal együtt. Oda, ahová minden héten pénteken megjön a piac összes járművével, amit tűrnek zokszó nélkül és csöndesen értékelik központban fekvő lakhelyük előnyeit.
Minden normális városban a központban, a legfőbb téren vannak a legfőbb rendezvények. 
De most az évi félszáz heti piac mellé - a nagyérdemű testület többségének - nem elég a búcsú a Piactérre, a Bicskei Napok rendezvényei is a Bicskei Tanuszoda parkolójába kerülnek, ahogy erre már volt példa. Míg a Kossuth tér központibb, kevesebb ember lakja az intézmények és üzletek sokasága miatt, árnyékosabb, parkos, pados. Igaz, lezárnák a járművek elől, de prímán elkerülhető.
Hogy a piac+uszodaparkoló két rendezvényének különálló hanghatásait a szervezők hogyan kezelik majd, erről Olvasónk is kérdezett. A válaszunk: nyilván történtek egyeztetések, hiszen a művház munkatársai már sok-sok rendezvényen túl vannak, nem lehet ebből nagy probléma és a Bicskei TC elnöksége is szervezett már jó pár búcsút.     
Nem ismert, hogy például papíron szabtak-e korlátokat a búcsúsoknak, de ugye csak akkor korlát a korlát, ha be is tartják. Elvileg nem lehet hanghatárértéket meghaladó zene, a tanuszoda oldalában zajló programok miatt sem. 
A piac megszépült. Az pedig szomorú és visszatetsző, hogy a minősíthetetlen útállapotú Nagy Károly utca mellett "búcsúvásározik" Bicske.  
Lényeg, hogy a bicskei búcsúkor hagyományos eső idén maradjon fönn a felhőkben.... Nagy esőben elképzelhető a Káposztás (családoknak és cégeknek köszönhetően Bicske Szíve Parkjává szépült  területe) süppedős talaja. Vélhetően szívesen vitték volna oda az egész búcsúvásárt, de ezt vélhetően és szerencsére a csapadék lehetősége miatt nem merték megtenni. És rontott is volna az érintetlen zöld összképen. Meg aztán a körhintát sem dagonyába szokták állítani, az óriáskereket pláne.
(Búcsúfiát kért tőlem anyukánk. Ő más búcsúkra emlékszik. Szíve joga. Tehát mindenképpen ott leszek. Lövök neki kétpálcásat.)      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombat- vasárnapra kiadó lakások a Kisfaludy utcában!
@bonnyanagyi: Jajjj bírjon már ki évente két napot... Ez egy VÁROS, emberekkel, programokkal, élettel, ha nem tetszik, ki kell költözni a Galagonyásra....
mondjuk a csodás futebol pálya esetleg arrafelé valamely szabad terület...
süti beállítások módosítása