Ebben az évben Bicskére nagyon sok új gyerek jött, akiknek az úszótudását jelentősen felfejlesztettük. Elkezdtük az időre úszásokat, ami alapján látható a fejlődés nagysága. Háromhavonta úsztunk egy felmérőt 100 és 200 métereken.

 

A legnagyobb fejlődést Matesz András érte el, aki 200 méteren majdnem egy teljes percet javított. Két csoportban dolgozunk a gyerekekkel az úszástudásuk alapján. Ezáltal az edzések is hatékonyabbak.
Heti 1-2x kétkapus edzéseket tartottunk a sok úszásokon túl, ahol az alapvető taktikai és technikai gyakorlatokat próbáltuk elsajátítani. Így szoros emberfogás, helyezkedés, kifordulás, taposás, passzolás.
Az úszás és a kétkapu mellett sokat gyakoroltunk labdatechnikai gyakorlatokat, vízben koordinációs gyakorlatokat végeztünk, illetve több irányból való labdával leúszás, kapás lövés, kapura lövés formákat.
Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt a gyerekek kevesebb edzésekre tudnak lejárni, mint amennyire szeretnénk, hogy jöjjenek. A jövőben próbálnánk minél több, rendszeres edzésekre sarkallni a gyerekeket.
A bicskei játékosok közül néhányan kipróbálták magukat a budapesti csapattal mérkőzéseken is. Volt egy jótékonysági tornánk is, ahol a bicskeiek ki tudták magukat próbálni meccs-helyzetben. Itt a bicskeieket Matesz András, Székely Ákos, Erdélyi Dominik, Zajdon Bercel, Török János képviselték. A korosztályos bajnokságban Matesz András immár rendszeresen részt vesz a mérkőzéseken.
Nyáron Matesz András és Székely Ákos a budapesti edzőtáborban fognak részt venni képességük továbbfejlesztésére.
A jövő évben célunk, hogy minél több bicskei gyereket tudjunk budapesti gyerekekkel játszatni, hogy összeszokjanak, és bajnokságban is hatékonyan tudjanak együtt indulni. Másik célkitűzésünk, hogy a jelenleg még gyengébben teljesítendő gyerekek hozzáfejlődjenek az erősebb teljesítőkészségű társaikhoz.
Ezt az évet június 16-án zártuk egy játkos, kátkapus edzéssel, amikor a szülők is kipróbálhatták magukat a vízilabdában, beálltak kétkapuzni a gyerekekkel együtt.

Váradi Ákos és Szabó Habó Gábor edzők
Hajrá Oázis!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása