"Bocs a vasárnapi zavarásért! Úgy emlékszem, hogy egyszer (nem olyan nagyon régen) Te írtál arról, hogy ingyenes zöldhulladék-szállítást terveznek Bicskén évente 10 (vagy 9?) alkalommal. Most ezt az írást sem találom, és sehol semmit erről. Ez vicc volt csak? Vagy álmodtam? További szép napot, és nem kell azonnal válaszolnod!"


Szia Kedves Olvasó, ha a a jobboldalon látható címkefelhőben  a zöld.bicske címkére kattintasz, megtalálod ezt a cikket is. 

Amúgy pedig: 

 április 28-a óta hatályos!!! Vagyis már működnie kellene! De sajnos a szolgáltató nem árulta még el, hogy ezek az alkalmak mikor is vannak, mert ha nem veszed igénybe, akkor (ugye) neki is megvan a rezsicsökkentés :)
http://www.zoldbicske.hu/telepulesek/bicske/
és természetesen a városi honlap sem informál ennél többről
http://www.bicske.hu/kiemelt-informaciok/hulladeknaptar

Ez van. 

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2015.(XII.2.) önkormányzati rendelete
Hatályos:2016-04-28 -tól

  1. Az Önkormányzat az elkülönített hulladékgyűjtési rendszer keretében:
  1. a papír,
  2. a fém,
  3. a műanyag,
  4. társított csomagolás,
  5. az üveg és
  6. a zöldhulladék

elkülönített gyűjtését szervezi meg.

 

  1. A 6. § (1) bekezdésének a), b), c), d) valamint f) pontjában meghatározott hulladékfajták elkülönített gyűjtése házhoz menő gyűjtéssel valósul meg. A 6. § (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott hulladékfajta gyűjtése hulladékgyűjtő szigetek útján valósul meg.

 

  1. Az elkülönítetten gyűjtött hulladékot a Közszolgáltató a 6. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott zöld hulladék kivételével legalább havonta 1 alkalommal köteles elszállítani.

 

  1. Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott hulladékot kötegelve, a b), c), d) pontban említett hulladékokat kilapítva, bármilyen átlátszó zsákban, az f) pontban szereplő zöld hulladékot pedig a közszolgáltató által forgalmazott zsákban kell kihelyezni.

 

  1. Az (1) bekezdés f) pontjában meghatározott hulladékot évente tíz alkalommal a hulladékgyűjtő naptárban meghatározott időpontban közszolgáltató díjmentesen elszállítja.[1]

 

  1. A többletthulladék gyűjtésére a Közszolgáltató által forgalmazott hulladékgyűjtő zsákot kell igénybe venni.

 

  1. Az ingatlanhasználó naptári évente egy alkalommal jogosult a Közszolgáltatónál történő bejelentést és előzetes időpont-egyeztetést követően a háztartásában keletkező maximum 3 m3 lomhulladék térítésmentes elszállíttatására. Térítésköteles a lomhulladék szállítása évi egy alkalmat vagy 3 m3-t meghaladóan, illetve közszolgáltatási díj-hátralék fennállásakor.

 

  1. A vegyes hulladékot, a Közszolgáltató a teljes közszolgáltatási területről heti 1 alkalommal szállítja el, a hulladékgyűjtő naptárban megjelölt napokon.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása