Ma tíz esztendeje történt az a tragikus autóbaleset, amiben az 1954-es születésű Nagy Margit életét vesztette.
A lokálpatrióta a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság Délvidékre, Pacsérra induló delegációját vezette. Az autóbaleset Bócsa község közigazgatási területén történt a Kiskőrösi Járásban - az 54-es másodrendű főút egy hosszabb, egyenes szakaszán. Mint később a nyomozásból kiderült, a baleset okozója, a középsúlyos részegségében kisbuszával Kecskemétre igyekvő férfi - a volánnál elkábulva 90 km/h-s sebességgel hajtott a kitérni igyekvő bicskei személyautóba, amik végül félméteres átfedésben frontálisan ütköztek. 
Nagy Margit a helyszínen életét veszítette. Mindkét bicskei utas megsérült. A büntetlen előéletű tettes halált okozó ittas járművezetés miatt három év letöltendő szabadságvesztést kapott.
Nagy Margit kiváló gazdasági szakemberként, vállalkozóként a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság munkáját támogatta és segítette. 2006. július 15-én a bicskeiek a Vajdaságba utaztak volna egy ottani tűzoltóság mindennapjairól szóló könyv anyaggyűjtése érdekében. Ugyanis ott, a Délvidéken is elolvasták a bicskei tűzoltókról megjelent helytörténeti munkát és a bicskei szerzőjét is meghívták. A Pacséri Napokra kapott meghívóval Bicske hivatalos delegációjaként indultak útnak. A pacsériak azt mondták, Bicskéről bárkit szívesen látnak, de Nagy Margit mindig legyen közöttük.
A korábbiakban  Tusnádfürdővel kialakított testvérvárosi kapcsolat megszületése többek között Nagy Margit érdeme.  Egész családjával oszlopos tagjai a Bicskei Református Egyházközségnek. Idős szüleinek megszakadt szíve a fájdalomtól. Lányuk elvesztése után néhány évvel ők is távoztak az élők sorából. Testvéreivel, fiával, családjukkal együtt életük végéig gyászolni fogja Őt mindenki, aki ismerhette.      
gyertyalang.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása