De így legalább világos van a Fiatalok házának padlásán - természetes fény. Európai Uniós háttér finanszírozottság - pályázati bevétel tette lehetővé Bicske számára a hajdani Mozi régen várt rendbetételét, amivel régóta adós volt a város. Pénteken 18 órakor adják át Bicskén a Fiatalok házát. Leírunk néhány dolgot, ami biztosan nem lesz túldomborítva a megnyitó és köszöntő beszédekben. Nehéz és becsületes férfimunka volt, kb. ennyit mondanak majd az arcunkba és a buktató szó is szerepelhet benne, a végkicsengés pedig önvállveregetés. De most, megépült.... 2014-es dátumra hirdették meg az első átadást, ami röpke két évet csúszott. (A BTC műfüves edzőpálya azonban ezentúl is mindent ver: 2009 óta ígérik.)   

mozi190.jpg

Két éve még azt sem tudták egyértelműen eldönteni, hogy hogyan legyen kialakítva. Ötvenmillióért elkészült, de nem volt befejezve, nem volt burkolat a padlón, a volt gépház egy ideig  érintetlen maradt, míg aztán ott történhetett valami, mert nagyon nagy a hallgatás....

 De van 5 darab tetősík ablak! 

Viszont természetes fény az már sokkal kevesebb a nagy térben? Igen, mert  mert telibe rakták a betonfödémet. Jut azért le is fény. És legalább világos van a padláson. Az is valami. Még bármi lehet ott. Mert kell egy hely! 

 

 A beszéd arról nem fog szólni, hogy melyik vezető és hogyan, miért vállalja a késlekedésért a felelősséget, hiszen már évek óta betölthetné rendelt szerepét a Fiatalok háza, aminek az átadását is 2 évvel korábbra ígérték - minden bizonnyal a pályázati anyagban is.  

Örvendetes, hogy az EU finanszírozottság mindezt lehetővé tette Bicske városban. Vagyis hogy a már meglévő saját bevételt továbbfejleszteni képtelen városkánk ingatlanvagyonának eme kiváló, ódon darabja egy kissé megőriztetik a teljes pusztulástól - kap egy pár évet. A városvezetésnek tényleg már csak néhány tisztázatlan kérdésre kellene választ adnia a munkálatok részleteivel kapcsolatban a tájékoztatási kötelezettségüknek megfelelően. Akár az átadáskor.        

mozi19.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása