Áll a jóember a Szent István szobor előtt. Országgyűlési képviselőként az Európai ügyekért felelős bizottság alelnöke. Gondolta, jó keresztényként elpukkant itt egy poént János Jelenésekről írott könyvéből, hogy még jobban féljen a migráncsoktó', aki még nem félne.
Összefüggést teremt szegény - háttal áll Szent István szobrának a kamera kedvéért -, hogy aszongya azért van 12 csillag a csúnya Európai Unió zászlaján, mert a világvégét, az apokalipszist bemutató János jelenésekben is van egy olyan sor, amikor egy koronában 12 csillag van.
A hazudozás és a felszínesség második unokatesók. Szegény beszélő embert ez nem zavarja. Valószínűleg nem olvasta el egészében a János Jelenésekről 12. részét, aminek csakis 1. versszakát idézte beszédében e szánalmas konspirációs teória érdekében, hogy azt a szakaszt vele együtt jól nem ismerők jól megijedjenek. Azokat a főleg filmen látott időket juttatta eszembe, amikor a kommunisták az imperialista-lusta fenyegetést vetítették a vastapsnak. Ezek tényleg ugyanazok.

A 12. rész így szól, magyar nyelvre fordította Károli Gáspár: 

"És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, aki napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona."
Ennyit idézett a muki. Dagályosan, hogy a pórnép jól megijedjen. Mert mégiscsak Jelenések.... Világvége.... Jaj...
Aztán még beletekerte, hogy 1955. december 8-án szavaztak erről a zászlóról, ami hogy-hogy nem éppen Boldog Asszony Anyánk, Égi Nagy Pátrónánk, Magyarország védőjének egyházi ünnepnapján történt.

Ezenközben a háta mögött, előtte jobbjánál és baljánál olyan bicskei középületek, amiknek felújítása EU-hátterű felzárkóztatási pályázatok alapján volt lehetséges. 

A folytatást már nem olvasta. Eszerint - mert én olvastam - a nő várandós és szült volna. De megjelent egy vörös sárkány hét fején hét koronával, tíz szarvval. A sárkány a 12 csillagos koronát viselő napba-öltözött anya - ott megszületett magzatát akarta fölfalni, de a 12. fejezet további része szerint ez nem sikerült, mert Istenhez ragadtatott a kicsiny, az asszony a 12 csillaggal pedig a pusztába, ahol őt Istentől előkészített hely várta.

Tehát a dagályos - vidékre jó lesz - szónoklattal próbálkozó ex-polgármester alaposan mellényúlt. Pedig tőle - ennyi pénzért, amit kap - elvárható lenne egy állami ünnepi beszéd előtt a tisztességes-becsületes felkészülés. Érthető, hogy a népszavazásra gyúrnak. De akkor se próbálkozzon ál-művelt kiszólásokkal és ne használja fel a Szent Biblia azaz Istennek Ó- és Újtestamentumában foglaltatott egész Szent Írás mondatait annak valós ismerete nélkül.

Én sem ismerem eléggé. Többek között ezért sem szoktam róla beszédeket tartani. Meghagyom igazi ismerőinek. Papoknak. Lelkészeknek. Pásztoroknak.

A "politikus" írasson inkább dicsőítő verset valamelyik tehetséges párttaggal és mondja el azt.  

A Bicskén állami ünnepségen sátánizált EU zászlóról pedig álljon itt a következő: 1955 óta jelképezi a földrajzi Európát, a kontinenst, ahol élünk. Az Európa Tanács hozta létre. A 12-es szám a teljességet jelenti. Azért választották, mert minden politikai jelentéstől mentes és sosem esett egybe az EU és elődeinek tagországi számával. Mint tudjuk, 12 hónap, 12 óra, 12 táblás római törvény, 12 apostol, 12 lovag a Kerekasztal körül - ezek Európa kultúrájának motívumai, amiből a miénk is bőven táplálkozik, hiszen a magyar nemzet európai nép. 

Szóval a kisvasúti főbiztos által állami ünnepen előcibált  bibliai idézetben a pozitív szereplőt manipulálta volna rosszá csak azért, hogy az Európa-zászlót fikázhassa. Ugyanis a pozitív hős fején volt 12 csillagos korona, ami egybeesik Európa zászlajának díszítésével. A bibliai jelenet gonosz oldala 7 fejjel, 7 koronával, 10 szarvval bírt.

Aztán elment más településre előadni - gondolom ugyanezt.  

Legközelebb az utóbbi számokkal, a vörös sárkány fej-, korona- és szarvszámával lesz szíves mutyizni a papírból. Hogy legyen kis hatás vagy valami. Ja hogy az nem egyezik az Európa zászló heraldikájával?

Találj ki mást.  

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mégis mindenki bicskén csillogó szemmel imádja őket............a kaméleon hozzátok képest kutyafüle......
süti beállítások módosítása