Teljes érzéketlenségről tesz tanúságot mind a magyar emberek tízezreinek korai halálával és millióknak megbetegedésével szemben, mind pedig az évi százmilliárdokra rugó nemzetgazdasági veszteségekkel kapcsolatban az aválaszlevél, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) írt a Levegő Munkacsoportnak a lakossági égetések okozta levegőszennyezésről.

A minisztérium arra a levélre válaszolt, amelyben a Levegő Munkacsoport azt kérte Varga Mihály minisztertől, hogy a 2017. évi állami költségvetésben biztosítson 20 milliárd forintot a háztartási tüzelés miatti károsanyag-kibocsátások érdemi csökkentésére. Ekkora ráfordítással érdemben csökkenthető a szennyezés, ugyanakkor az államháztartás is jól járna a kevesebb megbetegedésnek köszönhetően. Az NGM válasza szerint azonban a kormány semmilyen többletforrást nem tervez fordítani erre a célra.

Viszontválaszában a Levegő Munkacsoport arra hívta fel a miniszter figyelmét, hogy miközben a kormány óriásplakátokon és más eszközökön jelentős ráfordítással reklámozza: „A bevándorlási válság kezdete óta Európában több mint 300-an haltak meg terrortámadásban”, levegőtisztaság-védelmi felvilágosításra elenyésző összeget költ. Teszi ezt annak ellenére, hogy Magyarországon egyetlen ember se vált ezen időszak alatt terrortámadás áldozatává, viszont csak az elmúlt másfél évben több mint 21 ezer magyar embert hunyt el idő előtt és százezrek betegedtek meg a szennyezett levegő következtében. A magyarországi légszennyezés legfőbb oka pedig az ismerethiány és a felelőtlenség, amit elsősorban felvilágosítással és hatékonyabb hatósági fellépéssel lehet csökkenteni.

Forrás: https://www.levego.hu/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása