Ezeket a tegnap és ma történt dolgokat olvasónk mondta el ma délután. Arra kért, írjam meg, hogy minél többen tudják. Ismert, hogy Bicskén évek óta be-becsengett öreg házakba egy Dél-Dunántúlról érkezett cég és nyílászárók cseréit ajánlják. 

Ha az idős ember vevő a gondolatra és ajtót nyit, bemennek felmérni, kérnek 40 ezer foglalót a "nagyon akciós" projektre, amit ugyebár vétek lenne kihagyni....

Az idős bicskei gazda a kredenchez lép, ha teheti, a hideg téltől és a fűtésköltség növekedésétől tartva kiveszi a pénzét a Szabad Föld alól. Szerződést aláír, a pénzt átadja. Mert ugyan vannak olyan szép korúak, akik senkiben sem bíznak, de vannak olyanok, akik magukból kiindulva jóságot feltételeznek a legtöbb emberből. Egyik sem jó irány.   

Amikor a felnőtt gyerekek, a család megtudja, akkor már késő. Mert bűncselekmény (szerencsére) nem történt, a polgári per sokáig tartana és sokba kerülhet vagyis a család visszalép a szerződéstől szóban, telefonon, mert az öreg házra nem kívánnak költeni a teljes felújítás előtt - valamint próba alapon, de nem túl sok reménnyel kérik vissza azt a 40 ezret.

A 40 ezret viszont nem adják.

Személyes véleményem, hogy itt is a megtévesztés határán áll a dolog, mert egy jóindulatú bicskei mester biztos, hogy nem az 1948-as születésű özveggyel - a kedves baráti család mamájával vagy éppen a mi édesanyánkkal mérné fel és velük, anyáinkkal beszélné meg e komoly beruházás gyakorlati részleteit 22,5 perc alatt, hanem a család férfiaival. Itt a bicskei mesterek előre pénzt nem kérnek, legfeljebb építőanyagra.   

Mindenképpen rosszul kezd nálam egy olyan cég, ami ebben a stílusban végez felmérést a saját telephelyétől 217 kilométerre. (Persze, sokan tudnának mesélni a bizalomról, a súlyos megtévesztésekről olyan alakok részéről is, akiktől semmiképpen nem a megtévesztést várták volna, mert például régóta ismerték őket. Pontosabban azt hitték, hogy ismerik őket... - a szerk.)

A nyílászárós esetre visszatérve: az édesanya fia a rendőrségre ment, ahol kiderült, hogy a cég "nem priuszos" (nem így fogalmaztak), nem történt bűncselekmény, marad a polgári peres eljárás és ha megint megjelennek, akkor arra kéri a nénit, hogy azonnal hívja a rendőrséget a megelőzés és biztonsága érdekében.

A család nem fordul bírósághoz, lenyeli a veszteséget. Közösségi emberként, akik a pénzüket becsületes munkával keresik meg, akik, hogy úgy mondjam, nem a beszedett foglalókból élnek - jónak látják viszont a széleskörű tájékoztatást. Tudja meg mindenki ezeket a részleteket és messze kerüljük el őket. A birtokon belülre beengedni pedig eszünkbe se jusson ezt a "mélyen tisztelt" társaságot.  

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása