Kedves Bicskeiek!
pappk.jpg
Dédapám Papp Károly gépész volt, és Bicskén élt az 1900-as évek első 1-2 évtizedében, pontosan sajnos nem tudom megmondani, hogy mikortól és meddig.
Annyit tudok, hogy onnan Mórra költözött és ott is halt meg 1943-ban 89 évesen, tehát 1854 körül kellett születnie.
Dédanyám, Varga Julianna az ő nála sokkal fiatalabb cselédje volt. 9 gyermekük született, Papp Károly egyiket sem vette a nevére, majd kidobta az egész családot, így ők Cecére kerültek árvaházba, illetve nevelőszülőkhöz, dédanyám pedig ott Cecén lett cseléd, hogy legalább a gyerekek közelében lehessen.
Dédapámról ezért aztán szinte semmi adatom nincs, csak annyit tudok a családtagok régi történetei alapján, hogy volt egy előző kapcsolatából vagy házasságából egy idősebb gyereke, akit szintén Papp Károlynak hívtak, ő az 1880-90-es években születhetett.
Ma találtam ezt a Budapesti Hírlap hirdetést, amit csakis dédapám adhatott fel 1907-ben, mert a név, a foglalkozás, az időszak és a lakhely is stimmel. 
Szeretném tudni, esetleg vannak-e leszármazottai ott Bicskén az első gyermeke, ifjabb Papp Károly után.


Azt is szeretném kérdezni, hogy vannak-e esetleg a régi képek, képeslapok között olyanok, amin szerepelhet a műhelye? Annyit tudok még, hogy "a templom közelében" volt, és az 1970-es években állítólag még megvolt a műhely épülete, s akkor még éltek olyan öregek, akik emlékeztek rá.
Illetve felmerült még bennem, hogy volt-e valamilyen helyi újság az 1900-as évek elején Bicskén, ahol a nyomára bukkanhatok? 
köszönöm szépen,
Tóth D. Lujza

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása