A bicskei fidesznek abban a városban sem sikerült érvényes népszavazást produkálnia állami pénzen, állami fizetésből, ahol a magyar menekültügy történetének első tábora működik több mint negyedszázada jelentős európai támogatással. 

Pedig a polgármester és az alpolgármester a szavazás napján a város különböző pontjain kapuról kapura csöngetve kérdezgették a választókat, hogy voltak-e már szavazni.

- Magánügy! - válaszolták több helyen nagyon helyesen. 

Ez városunk közleménye: 

Bicske Város Önkormányzata köszöni Bicske város választópolgárainak, hogy 48,31%-a élt demokratikus jogával, fontosnak tartotta, hogy kinyilvánítsa véleményét, és részt vett az október 2-ai népszavazáson. 3960-an mondtak nemet a kényszerbetelepítésre és 83-an igent.   

Hamis, posztszovjet pártduma ez, termelési riport ízű, mintha az ötvenes években nyomtatták volna  - mit is várhatnánk.

Kényszer-betelepítésről egyáltalán nincs szó és nem is volt. 

1294 fő vállalásáról van szó. 2010 óta a 742 milliós Európába 3,5 millió menekült érkezett. Magyarország nem célországa a menedékkérőknek. Magyarország tranzitország.

Ide az idei első félévben Magyarországra 15 ezren érkeztek. Ebből 48 db menekültstátusz lett. Legalább 12 ezren már továbbmentek, az összes táborban lehetnek 3-4 ezren. Akik szintén tovább fognak menni.

Európába érkezett a 7 milliárdosra túlnépesedett világ összes menekültjének 6 százaléka.  

Mindeközben az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára. 

Az Európai Unióról ugyanis tudni kellene, hogy mint azt az unió szó jelentése is mutatja, tagállamai szövetségesek. Ha Magyarország mindenféle jót megkap mint tagállam, azzal együtt, kezdve azzal, hogy kivándorló polgárai valódi megélhetést találhatnak odakinn, akkor bármilyen katasztrófa vagy szükség esetén Magyarországnak is helyt kellene állnia - mint például barátok avagy partnerek között szokott ez lenni.

Az EU-ról sok mindent el lehet szajkózni, de azt minálunk ritkán hallani, hogy elődjeivel együtt az EU tudja történelmi távlatokban a legrégebben fenntartani a békét a kontinensen.   

"Magyarország 2014-2020 között összesen 25 milliárd eurónyi támogatást kap az Európai Unió strukturális és beruházási alapjaitól, amihez hozzáadódnak a mezőgazdasági közvetlen kifizetések és az ágazati támogatások, ezekkel együtt a várható támogatás eléri a 34 milliárd eurót, vagyis 12 ezer milliárd forintot.
A következő hét évben Magyarországra jutó uniós támogatások egy főre vetítve meghaladják a 700 ezer forintot, ami azt jelenti, hogy a hétéves ciklus minden egyes napján 3 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezhet az országba - ismertette Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője ."
Világgazdaság, 2015. július 14.

Hamis  a valójában fideszes közlemény Bicske hivatalos honlapján, mert a véleményét erről az egészről nemcsak az a választó tarthatta fontosnak kifejezni, aki részt vett a (demonstratív) referendumon. Ezen a Fideszt a választásokra állami pénzen előmozgósító elterelő hadműveleten. Hanem a bicskei választópolgár kinyilváníthatta akár  úgy is véleményét - önálló, független döntése alapján -, hogy távol maradt. Mint látjuk, ők voltak a legtöbben széles e hazában. A távolmaradás is demokratikus jog, amivel a távol maradók szintén éltek.  Ha a szavazóknak köszönet jár, akkor a távol maradóknak is, hiszen demokratikus alapon ők távolmaradással fejezhették ki véleményüket (az egyértelmű álkérdéssel kapcsolatban). 

Bicskén 8978 választóból 4337 jelent meg vagyis a 48,31%.  1,70 %-al jobb részeredmény esetén a helyi erők vállon veregethetnék saját magát. 

  Ahogyan az egész országban kb. 8 millió 18 év feletti állampolgár közül kb. 3 millió vett részt, kb. 5 millió távol maradt.

Tisztességes népszavazási kérdés abban az Európában, aminek jelenleg felzárkóztatási pályázatai tartják talpon az országot, szülőföldünket, édes hazánkat vagyis nagy baj lenne, ha nem lennénk az EU tagjai, így hangozna:

Ön szerint mindent meg kell-e tennünk nekünk, európai nemzeteknek közös európai munkával a világ hatalmaival  közösen azért, hogy a menekülni kényszerülők visszatérhessenek avagy később menekülni se kényszerüljenek   hazájukból, melyekben a legfontosabb a béketeremtés? IGEN vagy NEM

Ezzel viszont az a baj, hogy nincs benne semmi gyűlölet. Ráadásul előre mutató. Tudomást vesz a világról, nem betyárkodik, nem való a belsőzseb sötétségű helyekre. Politikailag és pillanatnyilag tehát használhatatlan. Márpedig a tömeg a gondok miatt - a magyar határkerítésre az itteni havi átlagbér összegét kell csak kitenni dollárban, ez elég riasztó.

Ez az amiért ilyen nagy a magyar állampolgári  kivándorlás is, ami számaiban sokkal de sokkal súlyosabb, mint a menedékkérők érkezése. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása