Október 28-án 15-18 óra között, okt. 29-én 9-14 óra között lehet a Kisfaludy utcai piactérre vinni festékmaradékot, higitót, irodatechnikai hulladékot, fáradt olajat, oldószereket, veszélyes anyaggal terhelt edényeket, fénycsöveket, izzókat, gyógyszerhulladékot, étolajat, mosószereket, akkumulátorokat. 

 

Olvasónk kérdezi Pálffy Károlytól, akinek polgármestersége idején a legtovább volt kihagyva a veszélyes hulladék begyűjtése, hogy a hűtőket miért nem gyűjti a Zöld Bicske Kft. - mert az elektronikai eszközök hulladékának begyűjtése a város cégének feladata. Olvasónk napi kérdése, hogy vajon azt is a körbeszemetelt bicskei határban akarják látni?    

Téma az emberek között Bicskén az a tény, hogy nem kapunk befizetni való hulladékelszállítási számlát vagyis felgyülemlik, mert ebben szintén jelen van a felelőtlenség.    

2016.áprilisától a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a közszolgáltatási díj számlázását -  ennyit tudunk és azt, hogy még nem ért el hozzánk. 

A díjon egyébként nincs mit vitázni, Országos, központosított feladat lett - vajon miért? -, így többet késik a számlázás.

A sajtó tele van a tökéletlenkedés hírével. A  leírtak szerint bár egyszerre jön több számla, csúsztatva lehet majd befizetni.

Egy másik Olvasónk véleményével az itt élők többsége egészen biztos egyetért: 

"(...) a szervezés lenne a fontos, gondolni azokra a lakosokra, akiknek nincs gk. és mondjuk a telepről vagy a kertvárosból kell a város közepére bevinni. Ezért lett volna célszerű a több gyűjtőpontra szervezni a leadást. Lehet hogy meg kellett volna kérdezni egy olyan személyt akinek a korábbi évekből van tapasztalata (...). 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása