allogyermekyard.jpg

 

Ezzel az alapvetően Szegedről származó gondolattal  járási székhelyünk 100 évvel ezelőtt megelőzte a megyeszékhelyt. 1917 traumatikus, szerencsére már-már háborúvégi, de roppant nyomorúságos időszak, többek között azért, mert  az életerős, katonakorú  férfiakat - dédapáinkat, ükapáinkat - már 1914-ben és azután folyamatosan  besorozták és vitték őket a frontokra.

A rendőrségnek is kellett az utánpótlás, az új szem, hiszen több szem többet lát. Bicskét az 1900 körül született akkori fiatalok szolgálták és védték mestereik útmutatása szerint.

ongyilok.jpg

Mindezekről Kocsis Noémi kiváló cikkében olvashatunk a Fejér Megyei Hírlapban. Most csak egy közigazgatási eljárás keretében vizsgált haláleset újsághírét adjuk közre, de lesz még más is e témában, csak idő kérdése. 

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása