Mint arra Gombkötő Krisztián baleseti hírszakértő felhívta figyelmünket: Fejér megyében dec. 10. vagyis tegnapelőtt óta hárman meghaltak az utakon és nyolcan megsérültek.  Azért nem négy halott és hét sérült, mert egy ember újraélesztettek és légi mentők szállítottak kórházba.  

Rendőrök, mentők, tűzoltók és halottszállítók dolgoznak a helyszíneken. Orvosok, ápolók a kórházakban.

Az sok baleset oka ismeretlen. A nagy  számok törvénye? Közeleg a nagy ünnep? A közúti közlekedés (élet)veszélyes üzem. Közhely. Mindenki tudja. A közúti közlekedés morálja pontos makettje és kifejezője annak a társadalomnak, akié a szóban forgó úthálózat... Ezt kevesen tudják, de tűéles. 

Gyászoló, összeroppanó családok. Intenzív osztályokra lélekszakadva rohanó szülők, testvérek, barátok.

 A sérülteknek maradéktalan felépülést!

Mi pedig vigyázzunk egymásra és magunkra.

 

ia     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, a nagy ünnepi agyalás és/vagy rohanás.
Kiegészíteném a hazai morált a hazai úthálózat jellemzően ...... állapotával. Hogy a környék legszemetebb állapotú útját említsem: Gánttól Bicskéig. Érdekes, h a környéken ez van a leginkább széttaposva? Nem annyira, hiszem sok éve erre járnak Orbán Győző kamionjai kővel megrakva.
Nah, arrafelé minden érzéket az útra és a vezetésre beveti szíveskedjen mindenki, főleg, ha nem száraz az út.
@Mental Militia: Útminőségtől függetlenül idiótán vezet mindenki. tegnap este majdnem az 1-esen lettem hármas karambol résztvevője, mert valakinek lassú volt a 95 kmh, muszáj volt neki kanyarban elkezdeni az előzést. Természetesen jöttek szembe is.
süti beállítások módosítása