Gyásszal kezdődött a 2017.-es év az Oázis Sport Clubban. Január hatodikán Herman Richárd (1969-2017) buszvezető - miközben gyerekeket szállított a busszal a bicskei uszodából - vezetés közben rosszul lett, és meghalt. 
20170109_161754.jpg
Szívinfarktus végzett vele, de hihetetlen nyugalmának és felelősségérzetének köszönhetően, a buszban nem sérültek meg a 10 éves vízipólósok, mert Ricsi bácsi egyre lassabban ment és fékezni tudott. A 10 -11 éves fiúk rendkívül rátermetten, sírás és kétségbeesés helyett az ott élők segítségével megszervezték, hogy ki hívja a 112-t, a mentőket és a rendőröket, ki nézze meg a sofőrt és azt, hogy hogyan tudnának kimászni a buszból. Amikor megérkezett a segítség, őket a rendőrök aztán kocsikba ültették és a rendőrőrsön várt mindenki, hogy értük menjenek a szülők.
20170109_153824.jpg

A tragédia után pár nappal a szülők és az egyesület szervezésében szinte mindenki összegyűlt a bicskei uszoda egyik termében, ahol pszichoterápiás szakorvos segítségével is végigbeszélték újra a történteket (lásd a csatolt képeken), hogy a fiúk sérülés nélkül tudjanak túllépni ezen a drámán. Elmesélték, hogy hogyan viselkedtek a buszon, amíg nem értek ki a rendőrök és a mentők. Meséltek a 48 éves sofőrről, a hatalmas mackó Ricsi bácsiról, aki mindig nyugodt és kedves volt velük, és ha éhesek voltak, akkor a saját kekszéből kínálta meg őket. Meséltek arról, hogy mindig pontosan jött értük és összeszedte utánuk a buszon hagyott hátizsákokat.Tudták azt is, hogy szerette a Zsámbéki-medencét és ott akart nyugdíjas korában élni. Másfél éven át mindennap találkoztak vele. A gyerekek még nagyon sokat meséltek a baleset napjáról, Herman Richárdról és a visszaemlékezés nemcsak egy emberi életet búcsúztatott, hanem talán ezeket az érzékeny kiskamaszokat is átsegítette a tragédián. Osztozunk a család fájdalmában, és amivel tudunk, segítünk nekik a továbblépésben.
 
Az egyesület gyűjtést rendez a család támogatására, melyet vagy az egyesület bankszámlájára lehet utalni, a közleményben feltüntetve:Herman támogatás, bankszámlaszám:10404027-00004077-00000006, vagy az edzőknek készpénzben oda lehet adni. Előre is köszönjük a felajánlásokat.
A Bicskei uszodában zavartalanul folytatódnak az edzések, és hamarosan beindul majd a buszjárat is, hogy a zsámbéki-medencei srácok is eljussanak az edzésekre a hét minden napján, ahogy eddig is. 
Üdvözlettel:

Ábrahám István

Oázis Sport Club ​

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása