Az Etyektől Bicskétől Tarjánig vezető kerékpárút a nemrégiben fiatalon elhunyt Veszelovszky Zsolt elképzelése volt azzal a szándékkal, hogy a turistatérképre felkerüljön ez a csodálatos vidék.    

Csabdi számára a falu mellett elhaladó kerékpárút megteremti az esélyt, hogy értékeiket –  például a jelképüknek számító 13. századi templomromot – bemutassa a turistáknak.

Emellett egy új településközpont kialakítása is napirenden van, ehhez a területet a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács már meg is vásárolta és rövidesen át fogja adni az önkormányzatnak.

Ez az ingatlan az iskola mögötti egykori Daisy-üzem maradványai valamint eggyel lejjebb a patakparton a műhely romjai.  

Bicske pedig a Pannónia Szívén belül betöltött központi szerepét kívánja tovább erősíteni - olvasható a közleményben -, amelynek része az új kormányhivatal folyamatban lévő, milliárdos nagyságrendű beruházása és azegészségügyi központ tervezett befejezése, a Batthyány és Nagy Károly-örökség ápolása valamint az óceánrepülés nagyjainak emléket állító helyszín kiépítése.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása