Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a Facebook-on jelentette be az Áruház lebontását. A szebb időket látott épület külseje ma már kívánnivalókat hagy maga után, de a mára már magántulajdonban lévő épület megnyitása valamikor régen, amikor még Orbán Viktor miniszterelnök édesapja is párttitkár volt az MSZMP-ben - nagy dolog volt Bicske nagyközségben. Tehát az Orbán-családnak ezért is hálával tartozik népünk, mint például a Bicske vasútállomáson emberlakta családi házak előtt kiépített bányarakodóért, amit városunk képviselői bölcsen, kedvesen, megértően elnéznek a nép nevében.

Kicsit azért korai volt kiállni a Facebook-ra, mert bizony az épület egyáltalán nem a városé, hanem ugyanolyan magán- és cégtulajdon, mint Mészáros Lőrinc tava és 300 hektár belterülete a bicskei határban.  

Ha nem tetszik ebben a szocreál formában, a homlokzatával lehetett volna valamit kezdeni a megújítás érdekében. A megegyezés vagy kisajátítás részleteiről nincs információnk, de minden bizonnyal abból a 300 milliós összegből kívánnak itt lépni, amiből 100 milliót a BTC-re költenek, aminek felnőtt futballcsapatában alig van bicskei és sajnos az utánpótlás is akadozik.   

De 200 millióból megvenni, lebontani, kivitelezni - igen szűkös költségvetés. Nem?  

Egy Szent Nyeregtető című szobornak  látszó tető kellene a beázó bicskei iskolának! Bizonyára azért nem csináltatnak rendes tetőt, hogy ne csurogjon, mert "nem mi vagyunk a fenntartó". előtte az itteni zsenik még nagyobb zseni főnökeik elidegenítették az önkormányzatoktól az iskolákat a klientúrájuk jól felfogott érdekében. Mi lenne, ha az iskola lapos tetejére tennénk egy NYEREGTETŐ című szobrot ereszcsatornákkal?! 

(Tök mindegy, de volt egy életkorszak, amikor mind a nyári, mind a téli, mind a tornacipőt itt az emeleten vették meg a gyerekek anyukájukkal. Ha nem a piacon. A műbőrhuzatú padon ülve kellett felpróbálni. "Szorít? Nem szorít?" A mai emeleti pénztár mögötti Göllner-házra néző "panorámaablak" előtt szeretet nézelődni a fiúgyerek, alig volt autó, de itt azért több, amíg édesanya és húg válogattak. A lépcsőn felvezető fakapaszkodó korlátok - úgy tűnik - ugyanazok ma is, mint kezdetben.      

A területen előbb körforgalmat akartak építeni, ezzel együtt parkot. Most a legújabb a Szent István Mária oltalmába ajánlja Magyarországot - ez lesz a címe annak a tervezett Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész művének, amit az áruház helyére álmodik  a városvezetés. Becslésünk szerint ennek bekerülési  értéke 20-30 millió között lesz.  Azt kérdezte egy kedves olvasó, hogy miért éppen Bicskén ajánlja fel Szent István Máriának Magyarországot. Válaszunk: mert Bicske ehhez elég közel van Felcsúthoz.  Mások szerint lehet, hogy a kisvasútnak lesz itt egy megállója, akkor ide is jöhet egy bányadepó.  

Történik mindez egy olyan városban, ahol számos protestáns él, akiket a Mária-kultusz egyáltalán nem határoz meg. Ezen kívül Szt. István szobor már van a területen a templomkertben. 

Stilisztikai hiba. Olyan, mintha valami nagyon szép mondatot akarnánk leírni és kétszer mondjuk el ugyanazt a szót. Bicske központjába elég egy Szent István szobor. Ja hogy az eddigi Szántó János polgármestersége idején épült és nem látszik a Fidesz irodából.... Arra nem gondoltak még, hogy térfigyelőből nézzék?

Zárszó: Melocco Miklós korunk legnagyobbja, ráadásul Zsámbékon él és alkot a Bicskei utcában. Legyen szobor, de talán beszéljünk meg a néppel. Vagy hívjunk össze kabinetet, legyen ott minden művészetkedvelő, rajztanár és képzőművész és foglaljon állást.   Tessely Zoltán nem is itt él, talán bicskeiekre kellene ezt bízni.

Egy olvasónk kérdezi: Szent István Mária oltalmába ajánlja Magyarországot című szoborcsoport mögött hogy fog kinézni a göngyölegraktár? Avagy erre is terjeszkedik a másik áruház? A pózolós fotó helyén éppen elfért volna a szükséges információ, képnek pedig elég lett volna a művész portréja. 

Néhány "apróság": az áruház magántulajdon. a Mária-kultusz a protestáns hitű lakosságot kevéssé érinti meg. a területen, a központban már van egy Szent István szobor. mivel takarják el a Spar göngyöleg-raktárát. hová megy onnan a telekom, az optikus és a két ruházati üzlet? hogyan ellensúlyozzák a tulajok felé az üzlethelyiségük, mint vagyontárgy megszűnését?

 

 

 

tzmmpk.jpg

 

 Történik mindez ugyanabban a városban, ahol a képen baloldali úr a jobboldalon álló nagy bólogatása közben szüntette meg az évi 10 millió forint költséggel működő bentlakásos, idősek és betegek ellátására szolgáló gondozási helyet. Szintén ők azok, akik semmilyen módon nem növelték a munkahelyek számát, nem növelték a város bevételét, de repi ügyekben szívesen költekeznek a közpénzből a lakossággal való értekezés nélkül, pedig a nemzeti együttműködés és konzultáció szószólói. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pazar.. Bár némileg örvendetes, h nem stadion épül oda. :-)
Inkább az utakat és járdákat tessék megcsinálni, van néhány ötletem.
süti beállítások módosítása