Tíz év a számok tükrében

Címkék: zöldterasz

2017.02.28. 23:38

Akkor szedtem össze az alábbi adatokat, amikor a Zöld Terasz meghívására Klecska Ernő és Hargitai Miklós újságírókkal közösen beszélgettünk a nagyérdeművel a Pizzafalóban az élet dolgairól. Időközben Hargitai Miklós környezetvédelmi újságíró a Magyar Újságírók Szövetségének (MÚOSZ) elnöke lett.  

Az első cikk a Bicskei Szó elődjét jelentő bicske.info-n 2007. jún. 3-án jelent meg.  

Közel 7500 darab cikknél jár az önkéntes munkával készülő blogom - 10 év 3650 nap - napi 2 posztos átlagot jelent.  

Átlagos csöndes napokon napi 500 látogató néz rá a blogra, de inkább az 1000 körüli látogató a jellemző
- kiemelkedőbb érdeklődésre számot tartó hír esetén, akkor felmegy 3000-4000-re is naponta. 
Ez nem oldalmegnyitás, hanem konkrétan ennyi látogató! Ennyi egyedileg azonosítható böngésző, vagy inkább még úgy tudnám közérthetőbben mondani, hogy ennyi háztartásban nyitják meg naponta.

Hétezer lájk,  négyezer megosztás, 40 ezer olvasó  - ez volt itt az egyik leginkább olvasott anyagom. Sok esetben átvették hírünket, képünket - többnyire forrásjelöléssel. 

A Facebookon 2300 követő van, és heti átlag 10.000 facebookozóhoz jutnak el a megosztott tartalmak
Ezzel nem csak ez a legnagyobb méretű és legrégebbi bicskei online fórum, híroldal és Facebook-oldal, hanem a legaktívabb is.

A legolvasottabb posztok sajnos a balesetekről, bűnügyekről és más szörnyűségekről beszámoló hírek. Vigaszképpen jelzem, hogy az összefogásra, szolidaritásra, egymás segítésére sarkalló cikkeim is nagyon olvasottak tudnak lenni, megmozdítják a segítőkész embereket, személyes kedvencem pedig az Ír az olvasó rovat.  

A látogatók kb. 50%-a a Facebookról érkezik az oldalra, 25% az, aki beírja a böngészőbe, hogy bicske.blog.hu, és 25% az, aki a google-ből talál a blogra valamilyen keresőszavak alapján. 

Fontos, hogy nem hogy sajtópert vesztettem volna, hanem még csak keresetet sem nyújtottak be közléseim ellen, sőt, hivatalos helyreigazítási kérelem sem érkezett még jogi képviselőtől sosem. Igazítanom tévedésem miatt - vagy én vettem észre vagy jelezték nekem - természetesen kellett már jó néhányszor.

Ami hiányzik: egy rendes szerkesztőbizottság, korrektor, olvasószerkesztő, képszerkesztő. Ahhoz hasonló csapat, ami a Bicskei Élet című városi lapot vitte egészen addig, míg meg nem szüntette a városvezetés. 

 

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a munkádhoz és még sok évnyi sikeres működést kívánok!
süti beállítások módosítása