1. Bicske, Előhegyen is örülnek a kerékpárút megépülésének, az új lehetőségnek.
2. A lakossági fórumon sem emelt bicskei személy kifogást a Csabdin vezetett nyomvonal miatt. A falu vezetője adott választ az előhegyi szakasszal kapcsolatban. A teljes beruházás nagy részén, Bicskén meglévő dűlőutakon valósul meg az út. Pont az előhegyi lakosok előtt nem, így jártak... Arra sem a tervező, sem a város vezetője nem adott választ holott többször is felmerült a kérdés.
3. Hiába volt fent a csabdi.eu-n a tervezet ott a Csabdit érintő szakasz volt elérhető.
Bicskei fórumon nem volt egyeztetés. 
A fórumon elhangzott, még nem volt bejárás sem, tervezőasztalról dolgoztak. Elég gyorsan mert a közbeszerzési folyamat 2017.01.20.-án írták ki 02.08.-i határidővel...
4. Örülni kéne, hogy nincs aszfaltos út előttük?! Ez most komoly?! Ez a veszély fenyegeti akkor a bicskei 1. dűlőt és a beruházás nagy részét?!
5. Az előhegyi szakaszt nem lehetett volna semmiképpen sem bekötni a Csabdiak által alakított nyomvonalba? Mondom még egyszer senki nem emelt kifogást bicskei részről a falun átmenő szakaszra.
6. Az ártérre történő kerékpárút már megvalósult Hatvanban... utána kéne nézni. Ha majd alámossa a töltést a patak akkor majd a "macerásabb" úton kell majd kerékpározni Bicskére vagy a jelenlegi úton. Ebből a pénzből (új alagút, híd, töltés) jó és tartós utat lehetne építeni közterületen, bicskei szakaszon, kisajátítás nélkül. Közművek az útban!!! Nem kéne felbontani, ha fejlesztenek.
7. Szóba került az M1 alatti áteresz is. Nem vizsgálták, nem foglalkoztak vele... Pedig a töltéssel ugye lefelezik a völgyet. Emiatt a bal oldalon magasabb lesz a víz amelynek így kétszeres lesz a nyomása. Emiatt olyan terület kerül víz alá amely eddig nem. Pl. szántóföld is lesz benne. Egyrészt nyomni fogja a töltést, másrészt a tocsogóban millió szúnyog lesz a békák és a kerékpárosok örömére.
Összefoglalva: senkinek nincs semmi baja a falun át vezető szakasszal. A "városi" szakasz a probléma ahol nem lesz út és közvilágítás, csak a békáknak...
Szűk körben ismert már, hogy Vasztély térségében felmerült egy víztározó terve, amivel szabályozható lenne a Gerecséből érkező Szent László patak. De ez évek, évtized(ek) kérdése. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása