A Bicskei Szó értesülése szerint a Csillagvizsgáló körüli, ismeretlen tettes által elkövetett rongálás már múlt héten szombaton, azaz 25-én is látható volt az általam 30-án fényképezett és ma délután közölt állapotában. 

Az árokásás több napig tartó birtokháborító tevékenység volt Bicske történek és Európa tudománytörténetének fontos helyszínén, ahol a földrész legjobban felszerelt csillagvizsgálója működött a Batthyányak tudománypárti gondolkodásának és az ismeretlen, párizsi sírban nyugvó Nagy Károly matematikus-csillagász munkájának köszönhetően. Mint ez már ismert, a Nagy Károly nevét már az Univerzum egy csillagja is viseli.

Itt nálunk földközelben pedig ezek mennek...   

Korábban láthatók voltak éles lőszer maradványok is. 

Műemlékről van szó, éppen a csillagvizsgáló épületének (nem a torony, hanem a már földdel egyenlő épület) elején kezdtek el ásni az illegális roncsvadászok. 

Természetesen nem is temették vissza az árkot, ami balesetveszélyes.

Úgy tudjuk, rendőrjárőr is járt a területen elsején lakossági bejelentésre, tűzszerészekről érkezéséről nem hallottunk.  

Persze, ennek sok értelme nem lett volna, mert ha át is nézik az árkot, a többi részen ugyanúgy lehet bármi. Nincs mentesítve az egész terület. 

De a túrás környékén fennálló balesetveszélyre rendőrségi szalaggal hívták fel a figyelmet.  

Ez önkormányzati terület, a feljelentést az önkormányzatnak kell megtennie, hiszen a köztulajdonban álló birtokot háborítottak.  

Ismeretlen tettesek illegálisan tevékenykedtek az önkormányzat területén a tulajdonos engedélye nélkül,  Műemléki védelemmel ellátott épület környékét rongálták meg - gyakorlatilag fosztogatás céljából, és még csak nem is temették vissza a 10 méter hosszú, másfél méter mély árkot, ezzel balesetveszélyt okozva. 

Az önkormányzatnak hivatalból is feljelentést kell tennie a még ismeretlen tettes(ek) ellen - szaktanácsunk 0 Ft + ÁFA/hó. 

Az árkot mihamarabb vissza kellene temettetnie az önkormányzatnak, hiszen balesetveszélyes.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása