Versenyt fut az idővel egy szárligeti kisbaba. A mindössze nyolc hónapos kisfiú, Béry-Januskó Ábris júliusban egészségesen jött a világra, néhány napja azonban egy rendkívül súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.

– Öt hónapos korában vettem észre rajta, hogy a korához képest kevesebbet mozog. Elkezdtünk különböző kezelésekre járni, hogy fejlesszük őt – mondta a Borsnak a 23 éves édesanya, Béry-Januskó Flóra. – Egy vizsgálat során kiderült, hogy egy úgynevezett SMA1-es típusú betegségben szenved. Ez egy rendkívül ritka genetikai probléma, amely során a gerincvelő a szó szoros értelmében elsorvad.

 

Flóra: Egy vizsgálat során kiderült, hogy Ábris egy úgynevezett SMA1-es típusú betegségben szenved. Ez egy rendkívül ritka genetikai probléma, amely során a gerincvelő a szó szoros értelmében elsorvad

 

A kór az élettel összeegyeztethetetlen károsodásokat okoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegséggel küzdő babák legtöbbször még az egyéves kort sem érik el. Ábrison azonban egyelőre nem mutatkoznak a betegség súlyos tünetei. A magyar orvosok ebből kifolyólag még egy évet jósolnak neki.

A családot ezért sürgeti az idő. A betegség tavaly decemberig gyógyíthatatlannak tűnt, Amerikában azonban egy kezelés áttörést hozott. Az eljárás során egy speciális gyógyszert fecskendeznek a gerincvelőbe. Európában a gyógymód még gyerekcipőben jár, így Ábrison jelen állás szerint csak a tengerentúlon tudnának segíteni. Ehhez azonban rengeteg pénzre lenne szükség.

 

A baba kezelése egy évre 750 ezer dollárba, azaz körülbelül 220 millió forintba kerülne

 

– A kezelés egy évre 750 ezer dollárba, azaz körülbelül 220 millió forintba kerülne. Ez egy borzalmasan magas összeg, de jelenleg nincs más remény. Minden követ megmozgatunk, hogy sikerüljön ezt összegyűjteni. A kis­fiunknak nagyon erős a szervezete. Hiszünk benne, hogy ki fog tartani, ameddig kell – jelentette ki Flóra.

Ábrisnak már most sokan segítettek, külföldről is érkeztek adományok. Hamarosan pedig egy alapítványt is létrehoznak a számára.

Ha ön is segítene, a kisfiú Facebook-oldalán, vagy a megsegítésére létrehozott adománygyűjtőoldalon teheti meg!

 

FORRÁS http://www.borsonline.hu/aktualis/amerikaban-menthetik-meg-abris-eletet/130003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása